Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerini nereden yapabilirim?

SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi günümüzde artık sıça kullanılan bir işlem haline gelmiştir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi artık e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi siz değerli vatandaşlara online olarak verilen ücretsiz bir hizmettir.

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerini nereden yapabilirim?

Günümüzde artık vatandaşlar bir an önce iş hayatına atılmak istemektedirler. Bunun sebebi ise hayatlarını devam ettirebilmek adına gereksinim duydukları ihtiyaçları karşılamak istemeleridir. İmkanlarının giderek azalması yani iş verenlerin giderek daha seçici davranması aynı zamanda vatandaşlar içinde söz konusudur. Çünkü artık vatandaşlar sadece bir maaş kriteri ile işlerini seçmemektedirler. Aynı zamanda vatandaşlar için sigorta kurumlarının sağladığı imkanlardan faydalanmakta oldukça önemli bir konudur. İş gruplarına göre değişen sigorta imkanları vardır. Bu imkanlardan faydalanmak için öncelikle bir meslek grubuna dahil olmanız gerekmektedir. Kimisi bu meslek grubuna dahil olmak için yıllarca eğitim alırken kimisi bu meslek grubu doğrultusunda iş tecrübeleri edinerek hedefine yavaşça yaklaşmaktadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her iki insan grubunun da amacı daha kaliteli bir yaşam elde edebilme ve daha refah bir düzeyde yaşayabilmektir. Sigorta kurumları vatandaşlarına başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alanda imkanlar sunmaktadır. Sağlık alanında ise oldukça büyük imkanlar yer almaktadır. Muayeneden ilaç alımına kadar sigorta kurumları sizleri yalnız bırakmamaktadırlar. En çok bilinen sigorta kurumları ise SSK ve Bağ-Kurdur. Bu iki kurum insanların geleceklerini garanti altına almayı ve aynı zamanda vatandaşlarının iş gücünden düştüğü zamanlarda bir güvencelerinin olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Her ne kadar bu iki kurumun ortak özellikleri olsa da aslında iki kurum arasında ciddi farklılıklar vardır. En önemli farklılıkları ise işleyiş ve primlerdir. Her yıl düzenli olarak açıklanan beyannamelerde yer alan kriterlere göre prim farklılıkları iki kurum içinde yer almaktadır. Aynı zamanda işleyiş farkı da bu iki kurumun ayrılmasında en büyük etkendir. Örneğin SSK’lı olmak istiyorsanız bir kurum ya da kuruluşta işe başlamanız gerekmektedir. Bu iş yerinde iş veren sizler adına ise düzenli olarak prim yatırarak sizlere bu güvenceyi sağlamaktadırlar. Bağ-Kur ise kişi bir kurum ya da kuruluş açarak burada hizmet vermeye başlamalı ve kendi adına düzenli olarak primlerini ödeyerek bu kurumun içerisinde dahil olabilmeleridir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi ile bu prim miktarlarını ödeme tarihlerini düzenli olarak takip edebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini artık bu kurumlara gitmeye ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi artık online olarak verilen hizmetlerden biridir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işleminiz için öncelik ile bir e-devlet şifresine ihtiyaç duyacaksınız. Bu şifreyi ise en yakın PTT şubelerinde edinebilmeniz mümkündür. B şifre ile beraber e-devlet web sayfasına erişin. Burada sizlerden istenilen bilgilerinizi uygun boşluklara yazın ve kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ardından yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında yer alan SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın. Ve bu şekilde SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı