Gazete Vatan Logo

SSK ve BAĞ-KUR prim sorgulamaları

Teknolojinin her geçen gün artmasıyla birlikte bürokratik işlemlerde de insanlar için büyük kolaylıklar getirilmiştir. Artık birçok bürokratik işlemi internetten, mobil uygulamadan veya cep telefonundan halledebiliyoruz. SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama işlemi de bu şekilde halledilebilen işlemlerin arasında.

SSK ve BAĞ-KUR prim sorgulamaları

İnternet Tarayıcısı Üzerinden SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama

İnternet üzerinden kolayca SSK ve BAĞ-KUR sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bunun için 2 farklı yol kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz yollardan ilki internet tarayıcınız üzerinden “E-Devlet” sistemine giriş yapmak. İlk olarak E-Devlet sistemin ana sayfasına girdiğimizde ekranın sağ üst kısmında bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen doğrulama ekranında T. C. Kimlik numaramız ve e- devlet şifremizle sisteme giriş yapıyoruz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız ya da ilk kez sisteme giriş yapacaksanız öncelikle en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifrenizi almanız gerekiyor.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın yine sağ üst kısmında site içi arama ekranı bulunuyor. Bu bölüme “SSK BAĞ-KUR sorgulama” yaparak istediğiniz işleme ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulamalarla SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama

Haberin Devamı

SSK ve BAĞ-KUR Sorgulamasını yapabileceğiniz bir başka platform da mobil uygulamalar. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından IOS ve Android platformlar için geliştirilmiş olan E-Devlet uygulaması sayesinde de SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken cep telefonunuzda IOS işletim sistemi kullanıyorsanız AppStore, Android işletim sistemli bir cep telefonu kullanıyorsanız Google Play Store mağaza uygulamasını açmalısınız. Arama kısmına “E-Devlet” yazıp aratarak bakanlığın geliştirmiş olduğu uygulamayı indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra giriş yaptığınızda karşınıza doğrulama ekranı gelecektir. Doğrulama ekranına T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazdıktan sonra giriş yapabilirsiniz.

Eğer e devlet şifrenizi bilmiyorsanız veya ilk defa kullanıyorsanız size en yakın PTT şubesinden e devlet şifrenizi alabilirisiniz. Doğrulama ekranını geçtikten sonra sağ üst köşede bulunan büyüteç işaretine tıklayarak gelen arama kısmına “SSK BAĞ-KUR sorgulama” yazarsanız uygulama içinde SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama ile ilgili bütün hizmetleri listeleyip ekrana gösterecektir. Listelenen hizmetlerden SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ya da sol tarafta bulunan üç çizgi ikonuna tıkladıktan sonra menü barındaki hizmetler başlığına tıklayıp gelen seçeneklerden “Kurum Hizmetlerine” tıklayınız. Hizmet sunan kurumlar ekranınıza listelenecektir. Buradaki listelenen kurumlardan Sosyal Güvenlik Kurumuna tıklayarak da SSK ve BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.