Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur prim gün sayısını internetten sorgulayabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları e-Devlet sisteminden SSK Bağkur sorgulama yapabilme şansı veriyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet erişimi olan her yerden yapılabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi ile SSK ve Bağkur sigortalarına hizmet dökümü alınabiliyor.

SSK ve Bağ-Kur prim gün sayısını internetten sorgulayabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de internet altyapısını en aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamaları, internetin en geniş kamu hizmet ağı olarak ön plana çıkıyor. İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte Türkiye’de özel sektörde çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışması dolayısı ile Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan vatandaşların en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilmelerine yardımcı olacak online SSK Bağkur sorgulama işlemi internet ortamı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ile Bağkur sigortası mükelleflerinin sigortalılık başlangıç tarihlerinden itibaren sigortalılıkları boyunca var olan her bir güncel sigorta hizmet bilgilerini dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabilmesine yardımcı olan SSK Bağkur sorgulama işleminin internet ortamı üzerinden gerçekleştirilebiliyor olması SSK ve Bağkur sigortası mükelleflerine çok önemli avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan ve internete erişim sağlayabildiği her yerden tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşabilmeleri sağlanıyor. Bu gibi çok önemli bir işlem kolaylığının Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine ve Bağkur sigorta mükelleflerine sunuluyor olması, vatandaşların internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet hız ve kolaylıklarında yapabilmek isteyen SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu işlem için e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresi kullanılabiliyor.

Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş yapan SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerine ulaşabilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisindeki e-SGK ağı uygulamalarında SSK’lılar tarafından ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur’lular tarafından ‘4B hizmet bilgisi’ ekranı kullanılabiliyor.

Haberin Devamı