Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur prim gecikme zamlarını nereden öğrenirim?

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını zamanında ödemezsek gecikme zammı uygulanır. SSK Bağ-Kur prim borçları internet üzerinden sorgulanabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerine ilişkin tüm detayları sizin için ele almış bulunuyoruz.

SSK ve Bağ-Kur prim gecikme zamlarını nereden öğrenirim?

Günümüzde teknolojinin oldukça gelişmesi ile birlikte birçok işlemimizi daha kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. Teknolojinin en büyük getirisi olan internet sayesinde her türlü işlemimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. İnternet bankacılığı, her alanda alışveriş, eğitim öğretim uygulamaları, sosyal medya ve devlet dairesi gibi birçok alanda internet üzerinden işlem yapılabilmektedir. Daha önceki yıllarda devlet dairesindeki işlemlerimizi, devlet dairesine ait kurum ve kuruluşlara giderek yapmak zorundaydık. Devlet dairesi kurum ve kuruluşlarında işlem yapabilmek için ise oldukça uzun süre kalabalık bir işlem sırası beklemek durumunda kalıyorduk. Ancak devlet dairesi işlemlerinin internet üzerinden yapılmaya başlanması ile bu durum ortadan kalkmış durumdadır. Artık devlet dairesi işlemleri için herhangi bir yere gitmeden, herhangi bir yere telefon etmeden dakikalar içerisinde işlem yapabiliyoruz. Bu yazımızda sizler için SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler ve bu işlemleri nasıl yapacağınıza dair bilgiler vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden en geniş kapsamlı devlet dairesi işlemleri yapan sistem E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi oldukça yüksek korunmalı bir sitedir. Bu yüksek korunma, her kullanıcının kendine ait bir şifresinin olması ile sağlanmış durumdadır. Bu nedenle eğer kendinize ait bir E-Devlet şifreniz yoksa bu sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk şey bir şifre edinmektir. Şifre edinme işlemi oldukça kolaydır. İlk olarak herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. PTT şubesine nüfus cüzdanınızı kullanarak bir E-Devlet şifresi alma talebinde bulunmanız gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ile adınıza oluşturulacak yeni şifrenizi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekecektir. İşlem ücreti ödediğinizde size özel oluşturulmuş olan E-Devlet şifresini teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre geçici şifre özelliğindedir. Sisteme yapacağınız ilk girişte sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturup kalıcı şifreye sahip olabilirsiniz. Şifrenizi unutma durumunda internet üzerinden öğrenebilmeniz mümkün olmayacaktır. Aynı şekilde bir PTT şubesine giderek şifrenizi unuttuğunuzu söylemeniz gerekmektedir. Şifre değişimi ücreti 10 TL’dir. Bu nedenle şifrenizi bir yere yazmanızı tavsiye ediyoruz. SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemleri E-Devlet sistemi üzerinde yapılan iki farklı işlemdir. Bu işlemlerden kendi kurumunuzun işlemini yapabilmek için doğru sayfada olduğunuzdan emin olunuz. Bağlantı adresleri farklıdır. Kendinize ait kurumun sayfasında olduğunuzdan emin olduktan sonra yapacağınız işlemler her iki kurum için de aynıdır. İlk olarak karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamalısınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama platformunda karşınıza çıkacak ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece E-Devlet sistemi üzerinden kurumunuza ait olan sorgulama işlemini tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan yeni sayfadan öğrenmek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı