Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur mükelleflerine ait sorgulama işlemleri!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini online olarak yapmanız mümkündür. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini sadece bu kurumlara bağlı olan vatandaşlar kullanabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini sizler için ayrıntılı olarak ele almış bulunuyoruz.

SSK ve Bağ-Kur mükelleflerine ait sorgulama işlemleri!

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden online olarak internet üzerinden sorgulama işlemi yapabilmeniz artık mümkündür. Bu online işlemler sayesinde vatandaşlar oldukça kolay ve pratik bir şekilde işlemlerini halledebileceklerdir. Son derece kolay ve güvenilir olan bu Sosyal Güvenlik Kurum online işlemleri oldukça da pratiktir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bulunmakta olan SSK ve Bağ- kur sigortalı olan vatandaşlar online olarak işlemlerini internet üzerinden yapabilmek mümkün olacaktır. Eski dönemlerde vatandaşlar SGK ile ilgili herhangi bir işlem yapmak için SGK kurumuna giderek yapabilmekte idi. Vatandaşlar bu kurumlarda saatlerce işlem sırası beklemekte idi. Çünkü bu gibi kurumlarda yoğunluk oldukça fazla idi ve de vatandaşlar işlemlerini yapabilmek için saatlerce bu kurumlarda bekleyebilmekte idi.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

En çok yapılmakta olan SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri işkenceye dönüşebilmekte idi. Fakat şimdilerde ise vatandaşlara büyük kolaylık sağlanan online işlemler vardır. Bizler hayatlarımızın büyük bir bölümünü çalışarak geçirmekteyiz. Çünkü geçinimlerimizi bu şekilde sağlamış oluruz. Ve bunun yanında da sosyal güvencemiz olsun diye de çalışmak zorundayızdır. Çünkü vatandaşlar için son derece önemli olan sosyal güvence emeklilik yaşı geldiğinde de vatandaşları çalışmış oldukları kurumlarda emekli yapabilmektedir. Vatandaşlar her ay düzenli olarak bağlı olduğu herhangi bir sosyal güvence kurumuna prim ödemektedir. Bu ödenmekte olan primler vatandaşların hastane ile ilgili herhangi bir durumunda hastane ücretlerinin yarısını karşılamaktadır bu da vatandaşlar için oldukça önemli bir durumdur. Ayrıca vatandaşların emeklilik yaşları geldiğinde de kurumu vatandaşları emekli yaparak daha iyi bir yaşantı sağlamayı öngörür. Bizler bağlı olduğumuz kurumların sorgulama işlemlerini oldukça fazla yaparız. Tabii ki bu sorgulama işlemlerinin en kolay ve pratik olanını tercih ederiz. Çünkü iş hayatımız oldukça yoğundur. Bir de bu işlerler saatler boyunca oyalanmak istemeyiz. Bu neden ile vatandaşlar SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemlerini online bir şekilde internet ortamından yaparlar. Online bir şekilde SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemi oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Online olarak SSK ve Bağ- kur işlemi yapmak için e- devlet sisteminden yararlanmamız gerekir. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet şifreniz olmadan e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapamayacağınız gibi SSK ve Bağ- Kurs sorgulama işlemi de yapamazsınız. E- devlet şifresi almak oldukça kolay bir işlemdir. Öncelik olarak herhangi bir PTT şubesine sadece kimlik kartınız ile gitmeniz yeterli olacaktır. E- devlet şifresi talebinde bulunarak sadece 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifrenizi alabilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sistem sayfasından SSK ve Bağ- Kur işlem sayfasına tıklayarak buradan almış olduğunuz şifre ile kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra SSK ve Bağ- kur sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı