Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur mensubu kişiler hizmet dökümünü internetten alabiliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK hizmetleri internetten SSK Bağkur sorgulama yapılmasını sağlıyor. SSK ve Bağkur sigortalısı artık internette SSK Bağkur sorgulama ile 4A-4B hizmet dökümü alabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi ile tüm güncel sigorta bilgileri internetten görülebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur mensubu kişiler hizmet dökümünü internetten alabiliyor!

Her geçen gün süratle gelişen ve insanların yaşamları içerisinde var olan ihtiyaçlarına yönelik olarak çok önemli çözümler sunması nedeni ile modern toplum yaşantısı içerisinde çok önemli bir yer edinen teknoloji ve internet pek çok alanda oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojileri arasında yer alan ve dünyanın her yerinde önemli bir popülariteye ulaşan bilgisayar ve akıllı mobil cihaz teknolojileri, internet kullanım oranlarında her geçen gün katlanan bir artışın yaşanmasına neden oluyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl dünyasında teknolojik alanda yaşanan bu gelişmeler ışığında internet kullanımın bireysel alan dışına çıkarak kurumsal alana da ulaşması dijital hizmetlerde önemli bir çeşitliliğe yol açarken son yıllarda Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internetin aktif şekilde kullanılması internet hizmetlerinin kamu alanında da var olmasını sağlıyor. Türkiye’de internet altyapısını aktif şekilde kullanarak kamu hizmetlerinde internet altyapısının sunduğu fırsatlardan yararlanabilme şansı sunan devlet kurumlarına en somut örneği e-SGK ağı hizmetleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu oluştururken artık internette SSK Bağkur sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigorta mükellefi olan tüm vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet altyapısının aktif şekilde kullanılmaya başlanmasından önce SSK Bağkur sorgulama işlemlerini mesai saatlerinde vakit ayırarak, oldukça uzun kuyruk sıralarında bekleyerek ve tabii ki yoğun evrak işlemleri ile uğraşarak gerçekleştirebilmesine neden oluyordu. Ancak modern yüzyıl Türkiye’sinde internet altyapısını özellikle 2000’li yılların ortalarından bu yana aktif şekilde kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan her bir e-SGK ağı uygulamasının mesai saati şartı olmadan ve internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabiliyor olması Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ile birlikte Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini günün her saatinde internete erişim sağlayabildiği her yerden gerçekleştirebilmesine olanak veriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının güvenle kullanılabildiği sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek isteyen tüm SSK ve Bağkur mükelleflerinin kişisel bilgilerinin güvenliği ve güvenli işlem standardı dolayısı ile öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı ‘sisteme giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik kartı’, ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’ ve ‘internet bankacılığı’ gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor ve ‘e-hizmetler’ kategorisindeki e-SGK ağı uygulamalarına ulaşarak SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini alabilmelerini sağlayan e-Devlet SSK Bağkur sorgulama işlemi için 4A sigortalısı(SSK’lı) ‘4A hizmet bilgisi’, 4B sigortalısı(Bağkur’lu) ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanabiliyor.

Haberin Devamı