Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmetlerine ait tüm sorgulamalar online yapılıyor!

SSK Bağ Kur sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılabilmekte. E-devlet sistemine giriş yapan herkes bu SSK Bağ Kur sorgulama alanında bulunan işlemi gerçekleştirebilir. Haberimizde SSK Bağ Kur sorgulama işleminin nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur hizmetlerine ait tüm sorgulamalar online yapılıyor!

Sigorta kurumlarından iki olan SSK ve Bağ Kur kurumları vatandaşların yaptıkları mesleklere göre gruplandırılır. Devlet kurumlarında çalışmakta olan kişiler SSK kurumuna bağlı iken Bağ Kur kurumuna ise kendi işini yapan vatandaşlar bağlı olur. Bu şekilde farklı sigorta kurumları vardır. Sigorta kurumları vatandaşların bazı alanlarda hizmet almasını sağlar. Örneğin sigorta kurumlarının verdiği hizmetlerden biri ücretsiz muayene olabilmedir. Vatandaşlar sağlık sigortası kurumları sayesinde ücretsiz muayene olarak makul fiyatlarla eczanelerden ilaçlarını alabilirler. Aynı zamanda bu sigorta kurumları içerisinde yer alan bir başka hizmet ise vatandaşların emekli olabilmesinin sağlanmasıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olabilmek için vatandaşlar düzenli olarak bu sigorta kurumlarına prim ücretleri öderler. Bu şekilde gerekli sigorta hizmetlerini sağlamış olurlar. Vatandaşların kısa sürede emekli olabilmeleri için ve de sürekli olarak bu çalışmalardan yararlanabilmeleri içim eksiksiz ve de tam bir şekilde prim ücretlerini ödemeleri gerekir. Ödenen bu ücretler karşılığında belirlenen bu hizmetleri alabilirler. Bireyler düzenli olarak primlerinin Sosyal Sigorta Kurumlarına ödemedikleri zaman onların sigorta borçları oluşur. Ne yazık ki de günümüzde prim borcu olan çok insan vardır. Yapılan birkaç araştırmalara göre de vatandaşların büyük bir çoğunluğu bu ödemedikleri prim ücretlerinin hakkında bazı bilgiler almak isteyebilirler. Örneğin en son ne zaman ödeme yaptıklarını, toplam ödenmesi gereken borcun tutarına, prim ödemelerinin de ortaya çıkan tüm soru işaretlerinin giderilmesi için bazı sistemler kullanılmıştır.

Haberin Devamı

Vatandaşların her seferinde bu bilgilere ulaşması için Sosyal Güvenlik Kurumuna gidermeyebilirler. Çünkü bizlerin ulaşım sağlayacak oldukları bu SGK kurumları uzak olabilir. Ulaşımı güç olabilir. Belirli nedenlerden dolayı bizler bu sorgulamayı yapmakta güçlük çekebiliriz. İşte bu tip durumlarda da bizlerin yapması gereken bazı hizmetler vardır. Ülkemizde kullanımı yaygınlaşan sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altından yapılması sonucunda artık bizler çok daha kısa sürede sigorta bilgilerine ulaşabiliriz. SSK Bağ Kur sorgulama adına yapılan hizmet üzerinden tüm herkes yararlanabilir. Gerçekleştirilen bu sorgulama işleminden sonra da tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirler. E-devlet adı verilen online sorgulama işlemleri arasında SSK Bağ Kur sorgulama işlemi de vardır. SSK Bağ Kur sorgulama işlemini yapmak isteyen kişiler artık oldukça pratik bir şekilde bu işlemi yapabilirler. Devletimizin hazırladığı bu online sistem üzerinden de SSK Bağ Kur sorgulamayı yapmak içinde e-devlet sistemine giriş yapmamız yeterli olur. Sisteme e-devlet şifresi ile ve T.C. kimlik numaramız ile giriş yapabiliriz. Ardından içerisinde yer alan hizmetlerden SSK Bağ Kur sorgulamayı bularak açılan sayfadan işleminizi yapabilirsiniz. Tüm gereken bilgileri sisteme girmeniz koşulunda sorgulama işlemlerimizi kolayca yapabiliriz.

Haberin Devamı