Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmet dökümlerini internetten nasıl alabilirim?

İnternette SSK Bağkur sorgulama işlemleri tüm SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile yapılabiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile hem Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) yani 4A ve Bağkur yani 4B sigortaları için güncel hizmet dökümleri alınabiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri internette SSK Bağkur sorgulama işlemini sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor.

SSK ve Bağ-Kur hizmet dökümlerini internetten nasıl alabilirim?

Günümüzde artık Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri sigortalılık işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile yapabiliyor. İnternet ortamında SGK internet hizmetleri ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’de internet hizmetleri toplum genelinde sürekli olarak yaygınlaşıyor ki bu durumda internet kullanımının her geçen gün ciddi oranlarda artışlar yaşamasına neden oluyor. Günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl internet teknolojilerinin sağlamakta oldu yeni nesil olanaklar çerçevesinde de Türkiye’de insanların günlük yaşantısı içerisinde karşı karşıya kaldığı her türlü işlemini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede de günümüzde vatandaşların bireysel yaşantıları içerisinde her alanda yararlanmakta olduğu internet hizmetlerinden sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında da yararlanabilmesinin sağlanması hedefi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet ortamı üzerinde e-SGK ağı uygulamaları hizmete açıldı. Özellikle de özel sektör çalışanları ile kendi nam ve adına çalışan vatandaşların kariyer planlamalarından emeklilik planlamalarına kadar her konuda gerekli olan güncel sigortalılık bilgilerine internette SSK Bağkur sorgulama işlemi ile ulaşabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılmış olan her bir e-SGK ağı uygulaması tüm sigorta mükellefleri ve emeklileri tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu çerçevede de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ile kendi nam ve adına çalışmakta olan Bağkur mükelleflerinin internet üzerinde online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında elektronik ortama erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını kullanarak yaşamının her alanındaki ihtiyaçlarını çok daha modern ve çok daha kaliteli standartlarda karşılayabilme şansına sahip olabiliyor. Çünkü 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvelik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini çok daha pratik ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen milyonlarca SSK ve Bağkur mükellefinin güncel sigortalılık bilgilerini reel işlem kanalları ile karşılaştırılmayacak hız ve kolaylıkta alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl internette işlem fırsatları çerçevesinde artık SSK ve Bağkur mükelleflerinin internet üzerinde gerçekleştirdikleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerinde mesai saati sonu, hafta sonu tatili veya resmi tatil gibi problemler ile karşı karşıya kalmaları gibi bir durum meydana gelmiyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde de günümüzde vatandaşlar internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemindeki e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ seçeneklerinden herhangi birisiyle kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.