Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmet bilgilerine internetten ulaşabilirsiniz!

Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri güncel sigortalılık bilgilerini SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. Bu noktada günümüzde SSK ve Bağkur mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. İnternette e-Devlet Kapısı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulama yapılması gerekiyor.

SSK ve Bağ-Kur hizmet bilgilerine internetten ulaşabilirsiniz!

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet teknolojileri modern yüzyıl dünyasında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de elektronik platform üzerinde yer alan geniş kapsamlı hizmet ağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de bu alandaki en aktif kamu kurum ve kuruluşlarının başında kendisine yer buluyor. Kurumun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları Türkiye’de SSK ve Bağkur sigortalılarına yönelik olarak online SSK Bağkur sorgulama işlem imkanını ortaya çıkartıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen SSK ve Bağkur mükellefleri günümüzde güncel sigortalılık bilgilerini öğrenebilmek amacı ile artık reel işlem kanalları yerine e-SGK ağı uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen ve kesinlikle nerede bulunuyor olursa olsun çevrimiçi hizmetleri kullanabilme şansına sahip olabilen vatandaşların internet hizmetlerini tercih ediyor olmalarının çok önemli pek çok sebebi bulunuyor. Bunun en başında ise internet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin, reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bu kapsamda da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet teknolojilerini sigortalılık ve emeklilik alanlarındaki hizmetlerinde etkin şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemi başta olmak üzere tüm işlemleri için yoğun şekilde bu işlem kanalını tercih etmesine neden oluyor.

Elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını SSK Bağkur sorgulama işlemleri konusunda da kullanmayı tercih eden milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefi en güncel sigortalılık durum bilgilerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için reel işlem kanalı olan SGK merkez/ilçe müdürlüklerine giderek yapmayı tercih etmesi durumunda uzun saatlerini alabilecek sıra bekleme çilesine katlanmak durumunda olduğu gibi yoğun bürokrasi ile de karşı karşıya kalabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak internet üzerinde hafta sonu tatili, mesai saati sonu ya da resmi tatil gibi kısıtlayıcı zaman sınırlamaları bulunmadığı gibi internete erişim sağlanabilen her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyen SSK ve Bağkur mükellefleri 7 gün 24 saat e-Devlet Kapısı’nı kullanabiliyor. Ancak SSK ve Bağkur mükelleflerinin sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Bu aşamada e-Devlet Kapısı’nda ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ giriş yöntemleri kullanılarak, gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı