Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur borç durumlarını internetten güncel şekilde takip edebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-SGK hizmet ağı uygulamaları ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükelleflerine yönelik internette online SSK Bağkur sorgulama imkanı geldi. Vatandaşlar internet üzerinde bulunan SSK Bağkur sorgulama ekranı üzerinden dakikalar içerisinde güncel sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde e-Devlet Kapısı aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur borç durumlarını internetten güncel şekilde takip edebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından son yıllarda hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojilerinin sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında aktif şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüm mükellefler ve emekliler, bu alandaki işlemlerini daha modern standartlar altında daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansını yakalıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet üzerinde yapılabilen online SSK Bağkur sorgulama işlemi de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri uygulamaları aracılığı ile Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde en güncel sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de dünyanın her yerinde olduğu gibi her geçen gün toplum genelinde çok hızlı bir şekilde yaygınlaşan ve çok ciddi bir kullanım seviyesine ulaşan internet teknolojilerinin bu şekilde son yıllarda kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılıyor olması yaşamın her alanında olduğu gibi kamu işlemlerinde de internet kolaylıklarından yararlanılabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Çünkü günümüz modern yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde insanlar dünyanın neresinde bulunuyor olursa olsun mobil olarak internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda internet üzerindeki dijital hizmet kanalları ile işlemlerini yaşamının her alanında çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde karşılayabilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılmış olan dijital sigortalılık ve emeklilik uygulamalarından oluşan e-SGK ağı uygulamaları ile SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de internette hızlı ve pratik işlem imkanlarından yararlanarak, gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüzde internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir e-SGK ağı uygulamasının doğrudan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması dolayısı ile SSK ve Bağkur mükellefleri online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak günümüzde e-Devlet Kapısı üzerinden işlem gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu noktada SSK Bağkur sorgulama işlemi için SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından e-Devlet Kapısı’nın ‘sisteme giriş’ penceresi altında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisi ile kimlik doğrulama yapılması gerekiyor. Daha sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı’nın ‘e-hizmetler’ kategorisi altındaki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. SSK ve Bağkur sigortalıları güncel sigortalılık durumu bilgileri SSK için ‘4A hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak, Bağkur için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak, ulaşabiliyor.

Haberin Devamı