Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur bilgilerinizi online biçimde sorgulayabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile internet üzerinden güncel SSK ve Bağkur bilgilerinin online SSK Bağkur sorgulama işlemiyle öğrenilmesi mümkün oluyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemini 7 gün 24 saat gerçekleştirebiliyor. İnternet erişimi mümkün olan her yerden e-Devlet Kapısı aracılığı ile online SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur bilgilerinizi online biçimde sorgulayabilirsiniz!

21. yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşın yaşamının her alanında karşı karşıya kaldığı ihtiyaçlarına ve işlemlerine yönelik olarak internet hizmetleri sunuluyor. Türkiye’de kamu alanında da internet etkilerini son dönemlerde oldukça etkin şekilde görebilmek mümkün hale geldi. Bu noktada da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet teknolojilerinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor olması sayesinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve kendi nam ve adına çalışmakta olan Bağkur mükellefinin sadece dakikalar içerisinde en güncel sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilmeleri sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda internet teknolojileri dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de toplumun önemli bir kesimi tarafından bireysel yaşantı içerisinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor ki bu durumda günümüzde internet kullanım oranlarının sürekli olarak artış göstermesine neden oluyor. Türkiye’de vatandaşlar internet üzerinde yer alan internet hizmetleri aracılığı ile günlük yaşamlarının her alanındaki ihtiyacını ve işlemini reel işlem kanallarına göre çok daha kolay bir şekilde karşılayabiliyor olması dolayısı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri son derece yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde son derece etkin bir hizmet politikası benimsemiş olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından e-SGK ağı uygulamaları oluşturuldu. SSK ve Bağkur mükellefleri de internet üzerinde yer alan bu e-SGK ağı uygulamalarıyla birlikte SSK Bağkur sorgulama işlemlerini online şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan ve Türkiye’nin kamudaki internet hizmetleri ağı konusunda en geniş kapsama sahip olan kamu hizmet ağı konumunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri SSK Bağkur sorgulama gibi çok sayıdaki sigortalılık ve emeklilik işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigorta kollarına bağlı olarak çalışmakta olan milyonlarca sigorta mükellefinin, güncel sigortalılık durumu bilgilerini son derece pratik ve kolay bir şekilde online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından tüm diğer SGK internet hizmetlerinde olduğu gibi SSK Bağkur sorgulama işleminde de e-Devlet Kapısı kullanılabiliyor. Ancak vatandaşların internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Bu noktada sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminin giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılı’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapabiliyor. Daha sonra e-hizmetler sayfasında SSK Bağkur sorgulama işlemi SSK için ‘4A hizmet bilgisi’ ekranında, Bağkur için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranında yapılabiliyor.

Haberin Devamı