Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur bilgileri internetten nasıl sorgulanıyor?

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları ile kurumlara bağlı olan vatandaşlar her konuda bilgi sahibi olabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri için E-devlet şifresine sahip olmanız zorunludur.

SSK ve Bağ-Kur bilgileri internetten nasıl sorgulanıyor?

Devlet dairesine ait işlemlerimizi yapabilmek için daha önceden devlet dairesi kurum ve kuruluşlarına gidip işlem sırasına girmemiz gerekmekteydi. Bu işlem sıraları oldukça kalabalık olduğu için kaybettiğimiz vakit oldukça fazla olurdu. İşlem sıralarının bu kadar yoğun olması çalışanlar için de oldukça sıkıcı bir hal almaktaydı. Ancak günümüzün teknolojisi sayesinde bu durumdan kurtulmuş durumdayız. Nasıl diye soracak olursanız; günümüzde en büyük bilgi, iletişim ve işlem kaynağı olan internet sayesinde cevabını vermek durumundayız. İnternet üzerinden artık birçok şey yapabilmekteyiz. İnternet bankacılığı, sosyal medya, eğitim öğretim programları, güncel gazete ve dergiler, güncel alışveriş siteleri, devlet dairesi işlemleri ve daha sayamadığımız birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilmekteyiz. İnternet üzerinden yapılan devlet dairesi işlemleri de resmi özellik taşımaktadır. Günümüzün en büyük devlet dairesi işlemleri için oluşturulmuş olan internet sitesi E-Devlet’tir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet üzerinden 22 adet kuruma ait birçok işlem yapabilmeniz mümkündür. Yazımızın devamında sizler için E-Devlet üzerinden yapılabilen işlemlerden bahsetmiş bulunmaktayız. Bu işlemlerin ne olduğunu ve internet üzerinden nasıl yapıldığını yazımızın devamını okuyarak öğrenebilmeniz mümkündür.

SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapacağınız internet adresi yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet’tir. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek oldukça kolaydır. Dakikalar içerisinde yapabileceğiniz bu işlemler için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme girebilmek için ise mutlaka bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Şifre sistem üzerindeki güvenliğin sağlanması amacı ile gereklidir. Her kullanıcının sisteme giriş yapabilmek için şifresinin olması gerekmektedir. Sistem koruması bu şekilde sağlanmaktadır. Sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapıldığı için bu koruma önemlidir. Şifreniz olmadan sistem üzerinden işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle bir şifre edinmeniz gerekmektedir. Şifrenizi herhangi bir merkez PTT şubesine giderek alabilirsiniz. Şifre alabilmek için nüfus cüzdanınız ile birlikte gittiğiniz PTT şubesine şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra size özel, kimlik bilgileriniz kullanılarak bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödedikten sonra şifrenizi teslim alıp, işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerini yapabilmek için sistem üzerindeki ilgili sayfaya ulaşmanız gerekmektedir. İlgili sayfaya ulaştığınızdan emin olunuz. İki işlem de aynı şekilde yapılmaktadır ancak işlem sayfaları farklıdır. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekmektedir. Kayıtlı olduğunuz kurumun işlem sayfasına ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Yönlendirileceğiniz kimlik doğrulama sayfası üzerinde bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işlemini yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan sayfa üzerinden kurumunuzun size ait bilgilerini görebilirsiniz. Böylece E-Devlet üzerinden SSK ve Bağ Kur sorgulamalarını yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı