Gazete Vatan Logo

SSK sorgulama yapmak için SGK hizmet dökümü belgesi nereden alınıyor?

SSK sorgulama, BAĞ-KUR sorgulama ve Emekli Sandığı sorgulama için SGK hizmet dökümü belgesi alabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesini online olarak alabilir ve SSK sorgulamanızı yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama nereden yapılıyor haberimizde.

SSK sorgulama yapmak için SGK hizmet dökümü belgesi nereden alınıyor?

Günümüzde SGK yani açılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hayatımıza sağlamış olduğu birçok alanda kolaylık sağladı ve sağlamaya da devam etmektedir. Bu alanlardan bizim için en çok kullandığımız ve en çok uygulaması olan alanı sağlık alanıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlık sektörüne sağladığı birçok katkılarından en önemli olanları; sigortası olmayan vatandaşlarına, işçilere, emekli vatandaşlarına, 18 yaş altı çocuklara sağladığı sağlık sigortasıdır. Bu nedenle günümüzde SGK’nın yeri oldukça önemlidir. Sağlık sektöründe hayati açıdan çok yardımı dokunan SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu size sadece bir sigorta sağlamak ile kalmayıp çalışma hayatınız sona erdiğinde, rahat edebilmeniz için de bir uygulama oluşturmuştur.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu uygulamaya adındanda anlaşılacağı gibi emeklilik denmektedir. Sigortalı olarak çalıştığınız süre boyunca sigortanız için ödediğiniz belirli prim miktarlarının yararını bu noktada görmektesiniz. Yatırdığınız bu prim ve çalışmış olduğunuz iş ölçüsünde size çalışma hayatınızın bittiği zaman yani emeklilik zamanınızda belirli miktarda bir maaş veriyor. Bu maaş emekli olduğunuz günden itibaren her ay sizlere verilir.

Haberin Devamı

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlarına kolaylık sağlamak için her türlü alandan ve teknolojiden yararlanmaktadır. Bunun en büyük meyvesi ise internet üzerinden erişebildiğimiz birçok devlet dairesi işlemlerinde oldukça büyük bir yere sahip olmasıdır. İnternet üzerinden bahsetmiş olduğumuz gibi birçok işlem yapabilmekteyiz. Alışverişten başlayıp, trafik cezası ödemeye kadar aklınıza gelebilecek nerdeyse her şey artık internet üzerinden yapılabilmektedir.

Bunlardan bizim yazımızda sizlere anlatmakla ilgilendiğimiz işlemler SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleridir. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama da aynı sistem üzerinden yapılması mümkün olan işlemlerdir. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerini yapabilmek için oluşturulmuş en büyük platform E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet işlem yapabilmeniz mümkündür. Ve yapılabilecek işlem sayısı günden güne artmaktadır. E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir ve şifreniz olmadan işlem yapmanız mümkün değildir. Yazımızın devamında şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi edinmek istiyorsanız size en yakın PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile yapacağınız başvuru sonunda şifrenizi alabilmek için bir işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücreti 2 TL’dir. Kimlik bilgilerinizin kullanılarak alınan bu şifre ile E-Devlet sisteminden 22 adet devlet dairesi işleminizi yapabilmeniz mümkündür. Almış olduğunuz E-Devlet şifresini, güvenlik açısından kimseyle paylaşmamanızı öneririz.

SGK hizmet dökümü nedir diye soracak olursanız yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi; emeklilik zamanımıza gelmeden önce devlete ödediğimiz primler belirli bir yere kaydedilmektedir ve buna hizmet dökümü denir. Hizmet dökümünüz; ödediğiniz primlerin miktarını ve tarihlerini daha sonra görebileceğiniz bir belge haline getirilebilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız sorgulama sonucunu bu belge olarak kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümünüzü alabilmek için öncelikle SGK’nın bölümlere ayrılmış olan 3 kurumundan hangisine kayıtlı olduğunuzu bilmeniz gerekmektedir. SGK, yoğunluk olmaması açısından daha önceki yıllarda üç ayrı sisteme bölünmüştür. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı adları ile üç alan ile yoluna devam eden ve hizmet veren SGK işlemlerini de bu kurumlara göre belirli şekilde vatandaşları ayırmıştır. Bu kurumlardan kayıtlı olduğunuz kuruma göre hizmet dökümü alma işleminizi yapmanız gerekmektedir.

SGK’nın SSK’ya kayıtlı olan vatandaşlar için hizmet dökümü alma işlemi şu şekildedir;

Öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinde SSK ile ilgili hizmet dökümü sekmesini açmanız gerekmektedir. SSK internet sistemi üzerinde 4A adıyla bilinmektedir. İlgili sekmeyi bulduğunuzda açılacak olan sayfada karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Böylece kimlik doğrulama işlemi platformunun olduğu kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama sayfasında yapmanız gereken şey sayfa üzerindeki boşlukları doldurmaktır. Bu boşlukları T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazdıktan sonra bir aksaklık olmaması için bilgilerinizi kontrol etmenizi öneririz. Bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olduklarından emin olduğunuzda, aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle SSK hizmet dökümü alma işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumuna kayıtlı vatandaşlarımız için de aynı işlemler yapılmaktadır. İşlemlerin sadece ilgili bağlantı adresleri farklıdır ve çıkacak olan bilgiler kayıtlıdır. İşlem yaparken kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasında olup olmadığınızı kontrol ediniz. Bağ Kur kurumu internet üzerinde 4B, Emekli Sandığı kurumu ise internet üzerinde 4C olarak adlandırılmıştır.