Gazete Vatan Logo

SGK Sorgulama Uygulaması İle SSK Hizmet Sorgulama Ve Prim Gün Dökümü İşlemleri

SGK sorgulama uygulaması aracılığı ileSSK hizmet sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Ayrıca SSK prim gün dökümü bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. SGK sorgulama bilgilerine ulaşmak ve SSK hizmet sorgulama sayfası detayları için haberimize bakınız.

SGK sorgulama uygulaması online olarak hizmet veren bir sistemdir. Sigortalı vatandaşlarımız internet erişimi sayesinde sigorta bilgilerini rahatlıkla görüntüleyebilmektedir. SSK hizmet sorgulama diye tabir edilen sosyal güvenlik bilgileri görüntüleme işlemi şu ana için e devlet kapısı üzerinden hizmet vermektedir. Sigorta sorgulama yapacak vatandaşlarımız buradan SSK prim gün dökümü alabilirler. E lde ettikleri bilgiler sayesinde o ana kadarki sosyal güvenlik geçmişi dökümanlarını kontrol edebilirler. SGK sorgulama uygulaması esgm.sgk.gov.tr bağlantısın üzerinden şifresiz olarak yapılmaktaydı. Ancak geçici bir süre için e hizmetler bölümü bakım çalışmaları nedeniyle hizmet vermemektedir. Bu nedenle şimdilik sadece e devlet kapısını kullanabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

SSK sorgulama sayfasını kullanarak SGK 4a hizmet dökümüve SSK gün sorgulama yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü almak ve SSK sorgulama seçeneklerinden yararlanmak için haberimizdeki önergeleri takip edebilirsiniz.

SSK sorgulama hizmetleri, sigortası hakkında bilgi almak ve gün takibi yapmak isteyen kişiler için sunulan bir hizmettir. Hizmetten yararlanarak sizler de sigorta takibinizi yapabilir ve SSK gün sayısı sorgulama sonrasında ne kadar gününüzün olduğunu görebilirsiniz. Özellikle özel bir iş yerinde çalışan ve sigorta sorgulaması yapmak isteyen kişilerin SGK hizmet dökümü alması gerekir. Hizmet dökümü sayesinde her ay için prim ödemesinin yapılıp yapılmadığı görebilirsiniz. Üstelik prim ödemenizin kaç gün üzerinden yapıldığı gibi detaylara da ulaşabilirsiniz. Böylece sigortanız için herhangi bir sorun olup olmadığını göreceğiniz için sigorta takibinizi de yapabilirsiniz. Bu bakımdan sigortası olan tüm vatandaşlar sigorta sorgulama yapabilir ve belirtilen avantajlara sahip olabilir.

SSK Prim Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

SSK prim sorgulama için ilk olarak e devlet kapısına girilmelidir. İlgili sayfaya giriş yaptığınızda SGK hizmet dökümü almanız yeterlidir. İlgili hizmet dökümü sonrasında SSK gün sayısı sorgulama işlemi yapılmış olacak ve gün konusunda bilgi almanız kolaylaşacaktır. Hizmet dökümü üzerinde ne kadar gününüzün olduğu yer almaktadır. Böylece gün bilgisine ulaşabilirsiniz. Gün bilgileriniz öğrendikten sonra emeklilik sorgulama gibi işlemlerinizde bu gün bilgilerinizi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet Kapısı Sigorta Hizmetleri

E devlet kapısı üzerinden SGK aracılığı ile pek çok hizmet sunulmaktadır. Bu bakımdan sadece SSK sorgulama için değil, diğer hizmetler için de e devlet kapış üzerinden yardım alabilirsiniz. İlgili hizmetler için ilk olarak e devlet kapısı girişyapmanızgerekmektedir. Giriş işlemleri sonrasında ise kurum listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçmeniz ile birliktetümhizmetlere erişim sağlayabilirsiniz. İlgili bölümde 4A, 4B ve 4C olarak hizmetler sıralanmış durumdadır. Sizler de sigorta türünüze göre hizmetler arasından seçim yapabilirsiniz. Tüm sigortalara yönelik SSKsorgulama yapabilmeniz için hizmet dökümü alma gibi işlemler başta olmak üzere emeklilikişlemleri de yer almaktadır. Bu bakımdan gerek çalışan gerekse de emekli olan kişiler ilgili hizmetlerden yardım alarak işlemleriniyapabilmektedir.

Haberin Devamı

E SGM hizmet ekranının bakıma alınması nedeniyle şu an için SSK gün sayısı sorgulama gibi hizmetlerde tercih edebileceğiniz tek portaldurumunda olan e devlet kapısı için e devlet üyeliğinizi oluşturanız gerekmektedir. Eğer üyeliğiniz bulunuyorsa üyelik bilgileriniz ile hizmetlerdenyararlanabileceğiniz gibi üyelik olmayanların ilk olarak üyelik oluşturması ve oluşturulan bilgiler ile e devlet giriş yapması gerekmektedir. Tüm hizmetlere bilgisayarınız aracılığı ile ulaşabileceğiniz gibi telefonunuzdaki uygulamalar üzerinden de erişebilir ve sigorta sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.