Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İşlemlerinde E Devlet Şifre Uygulaması

SSK sorgulama hizmetleri artık sadece e devlet kapısından verilmektedir. Sigorta bilgilerini öğrenmek ve SSK sorgulama yapmak için kişiye özel üretilmiş e devlet şifresi gerekmektedir.

SSK Sorgulama İşlemlerinde E Devlet Şifre Uygulaması

Sigorta konusunda SSK sorgulama gibi online olarak işlem yapmak isteyen vatandaşların sorgulamalarda sorun yaşaması ve bilgilerine erişim sağlayamaması üzerinde ilgili kurumlar tarafından bilgilendirme yapılırken, vatandaşların işlemlerini belirtildiği şekilde yapması istendi. SSK sorgulama işlemlerinin e devlet kapısı üzerinden sunulması nedeniyle SSK sorgulama işlemleri için ilk olarak e devlet kapısı üyeliğinin yapılması mecburi olurken, vatandaşların üyelik bilgileri ile giriş yapmadan herhangi bir SSK sorgulama yapmasına da izin verilmiyor. Sistem tarafından engellenen işlemler, üyelik giriş sonrasında erişime açılıyor.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK Sorgulama Hizmetleri

SSK sorgulama işlemlerinde üyelik girişi sonrasında SGK menüsü altında yer alan hizmetlerin seçilmesi gerekirken, özelliklehizmet dökümü alacakların 4A hizmet dökümü bağlantısını kullanması gerekiyor. Yapılan açıklamalarda vatandaşların sigorta türlerinde yanlışlık yaptığı ve bu nedenle hata mesajı aldığı açıklanırken, SSK sorgulama işlemlerinde SSK’lı olanların 4A, Bağkur’lu olanların 4B ve devlete bağlı olarak çalışan memurların da 4C kategorilerindeki hizmetleri kullanması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

SSK Hizmet Dökümü

SSK hizmet dökümü alma konusunda vatandaşların zaman zaman sorun yaşadığı bilinmektedir. Bilgisayar kullanımı iyi olmayan vatandaşların SSK hizmet dökümü alma konusunda aşağıdaki adımları takip etmesi büyük bir yarar sağlayacak ve bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan sigortalı kişilerin SSK hizmet dökümü alması mümkün olacaktır.

SSK hizmet dökümü almak için e devlet kapısı girişi yapılmalıdır. Giriş sonrasında ise SGK hizmetleri altında bulunan 4A kategorindeki, 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklanmalıdır. SSK hizmet dökümü için yapılacak bu seçimin ardından ekranda kişinin hizmetdökümüdetaylı bir şekilde yer alacaktır. SSK sorgulama hizmetlerinden birisi olan SSK hizmet dökümü ile birliktevatandaşlar sigortalarının açılış tarihinden itibaren kayıt altına alınan tüm sigorta işlemleri görüntülenebilmektedir. Dökümde kişilerin aylık olarak prim ve gün ödemeleri görülebilmekte, toplam gün bilgisi görülebilmektedir. Bu açıdan sigorta takibi yapmak isteyen kişiler için de SSK hizmet dökümü oldukça avantajlı bir seçenektir.

Haberin Devamı

E Devlet Şifresi Alma

İşlemlerin yapılması için gerekli olan üyelik işlemlerinde ise vatandaşların PTT’ye başvuru yaparak şifre alması gerekirken, şifre için ücret de ödenmesi gerekiyor. Yapılan açıklamalarda alınacak olan her bir devlet şifresi için 2 TL ücret ödenirken, unutulan ya da kaybedilen şifreler için ikinci ve daha sonraki alımlarda daha fazla şifre ücretinin ödenmesi gerekiyor. Vatandaşların bizzat başvuru yaparak alabileceği şifreler, devlet kapısı giriş ekranındaki şifre alanına girilerek, T.C. kimlik numarası ile birlikte sisteme erişim sağlanabiliyor. Tüm vatandaşların belirtilen adımları takip etmesi ile birlikte SSK sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapması mümkündür.

Haberin Devamı