Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İle Sigorta Prim Sorgulama Yapabilirsiniz

Sigortanızın ödenip ödenmediğini kontrol etmek için SSK sorgulama yapabilirsiniz. SSK sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenmek ve SSK prim sorgulama hizmetleri için detaylar haberimizde.

SGK tarafından sağlanan sigorta işlemlerinde, vatandaşların sigortalarının ödenip ödenmediğini öğrenmesi gerektiği için hizmetler online ortama taşınmıştır. Bu sayedevatandaşların SGK’ya gitmeye gerekkalmadan online olarak bilgi alması ve böylece sigortalarını kontrol etmesi mümkündür. Yapacağınız sorgulamalar sonucunda sistem tarafından detaylı bir şekilde raporlama yapılmaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

İnternet üzerinden inceleme yapabileceğiniz sigorta bilgilerinizi bilgisayarınıza da indirebilir ve çıktı alarak resmi işlerinizde kullanmak üzere alabilirsiniz. Böylece sigorta bilgileriniz, sigorta numaranız, SSK işe giriş ve başlangıç tarihi, toplam prim tarihi, 3600. Günün doldurulduğu tarih gibi detaylara hizmet dökümünüz sayesinde ulaşabilirsiniz. Sigortası hakkında bilgi almak için SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşların E-SGM hizmet ekranından yararlanması yeterli olacaktır.

E-SGM üzerinden yapacağınız sorgulama işlemleri ile birliktesigortanız hakkındaki tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Böylece sigortanızın hangi ayda ne kadar ödendiğinden toplam prim miktarınıza kadar tüm sigorta işlemlerinize ulaşabilirsiniz. SSK sorgulama ile ulaşacağınız bilgileri kontrol etmenizin yanında emeklilik hesaplama gibi işlemlerinizde de kullanabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum gibi sorgulamahizmetlerinden yararlanmak istediğinizde sistem tarafından prim bilgileriniz detaylı bir şekilde istenmektedir.

Haberin Devamı

Bu nedenle doğru bir şekildesorgulama yapmak ve hizmetlerden yararlanmak için tüm sigorta bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle de SSK sorgulama yaparakhizmet dökümünüze ulaşmanız gerekecektir.E-SGM hizmet ekranı yanında SSK sorgulama yapabileceğiniz diğer bir portal E Devlet’tir. E Devlet kapısında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında 4A, 4B ve 4C için tüm hizmetlere ulaşabilir ve her sigorta türü için hizmet dökümü gibi sorgulamalar yapabilirsiniz.

Sunulan hizmetlerden tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Ücretsiz ve herhangi bir kısıtlama durumunun olmadığı hizmetler sayesinde istediğiniz zaman internet üzerinden bilgi alabilirsiniz. Haberde belirtilen adımları takip ederek sizler de kolayca hizmet dökümü alabilir ve belirtilen avantajlara sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı