Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İle SGK Prim Dökümü Alma

SSK sorgulama sayfasından ödenmiş SGK primlerinizi görebilirsiniz. SSK prim tutarları ve diğer SSK sorgulamaları için haberin detaylarına bakabilirsiniz.

SSK sorgulama internetten sıklıkla aranan ve kullanılan bir SGK hizmetidir. Bu hizmet sayesinde sigorta girişleri olan kişiler sorgulama yaptıkları ana kadar olan SGK geçmişini görebilmektedirler. Bu sayede adlarına ödenmiş ne kadar sigorta primi olduğunu ve toplam gün sayısını öğrenebilirler. SSK sorgulama hizmeti ile hizmet dökümü detaylarına da ulaşabilirler. Böylelikle hem prim tutarlarını hem de sigorta hizmet gün sayılarını kesin olarak öğrenebilirler. Bu veriler kontrol amaçlı ve emeklilik hesabı için kullanılır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN DÖKÜMÜ

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

SSK sorgulama hizmeti şifresiz olarak esgm üzerinden alınabilmektedir. Ancak son zamanlarda esgm bağlantısı geçici olarak hizmet vermemektedir. SGK’nın bakım çalışmaları nedeniyle erişime kattığı bağlantıdan çalımalar bittikten sonra tekrar tekrar şifresiz olarak faydalanabilirsiniz. Aynı hizmet e devlet hizmet portalı üzerinden 4a hizmet dökümü başlığı altında verilmektedir. Sorgulama yapmak isteyenler e devlet şifresi ile giriş sağlayıp işlem yapabilirler.

Haberin Devamı

SSK prim sorgulama ile toplam prim gün sayısını öğrenebilirsiniz. SSK prim sorgulama işlemlerini 4a hizmet dökümü sayfasından yapabilirsiniz. SSK prim gün sayısı sorgulama detayları haberimizde.
Sigortası bulunan kişilerin sigortaları ile ilgili en önemli nokta, her ay düzenli bir şekilde primlerinin ödenmesidir. Çalışan kurum tarafından yapılan prim ödemeleri sayesinde kişiler hem sağlık hizmetlerinden yararlanabilmekte hem de emekli olmak için gerekli primi doldurmaktadır. Bu nedenle de prim ödemelerinde herhangi bir aksamanın olmaması gerekir ve çalışan kişiler de bu konuya dikkat etmektedir.

Primlerinizi kontrol etmek ve düzenli ödenip ödenmediğini öğrenmek için SSK prim sorgulama yapmanız gerekir. SSK prim gün sayısı sorgulama için E Devlet kapısının yanında E SGM hizmet ekranından da yararlanabilirsiniz. İki portal üzerinden de yapacağınız işlemler sonucunda prim bilgilerinize ulaşmanız ve gerekli incelemeleri yapmanız mümkündür.

E SGM üzerinden işlem yapacak olan kişilerin giriş işlemlerinin ardından açılacak olan sayfadan hizmet bölümüne tıklaması ve 4a hizmet dökümü alması gerekecektir. Böylece prim kontrolünüzü de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Açılan 4a hizmet dökümünüzden toplam ne kadar priminizin olduğunu, hangi aylarda sigortanıza prim ödemesinin yapıldığını ve kaç günlük prim yatırıldığını görebilirsiniz. 4a hizmet dökümü kapsamlı bir şekilde hazırlandığından dolayı, sigortanızın ilk başladığı tarihten sorgulama anına kadar sigortanız ile ilgili yapılan tüm işlemleri göstermektedir. Bu nedenle sadece SSK prim sorgulama için değil, sigortanız ile ilgili diğer konularda da bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK prim sorgulama için diğer tercih edebileceğiniz portal E Devlet’tir. E Devlet portalında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu sayesinde hizmetlere buradan da ulaşabilirsiniz. E Devlet portalına üye girişi yaptıktan sonra 4A, 4B ve 4C olmak üzere sigorta türünüze bağlı olarak yapacağınız seçimlerin ardından hizmet dökümünüz yayınlanacaktır. Böylece portal üzerinden seçimlerinizi yaparak E Devlet kapısından da hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. Alacağınızhizmet dökümü yine aynı bilgileri size sunacaktır. İstediğiniz siteden yararlanabilir ve SSK prim gün sayısı sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı