Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İçin E Devlet Üyeliği Nasıl Yapılır?

SSK sorgulama işlemlerinde e devlet girişi yapmak gerekmektedir. SSK gün sorgulama yapmak ve sigorta dökümü almak için e devlet şifresi girerek sosyal güvenlik geçmişinizi görüntüleyebilirsiniz.

SSK Sorgulama İçin E Devlet Üyeliği Nasıl Yapılır?

SGK vatandaşlara yaşamda sağladığı güvencenin yanında hizmetlere ulaşım sağlama ve bilgi alma konusunda pek çok yenilik ve kolaylık sağlamıştır. Bu açıdan sigortası ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar ya da sigorta takibi yapmak isteyenler internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanabilir. SSK sorgulama hizmetleri aracılığıyla tüm vatandaşların bilgi alabilmesi ve sigortası üzerinden yapılan işlemleri görüntülemesi mümkündür. Bu açıdan herhangi bir ücret ödemeden vatandaşlar kolay bir şekilde SSK sorgulama yapabilmektedir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK sorgulama işlemlerinde sahip olması gereken tek şey e devlet kapısı üyeliğidir. E devlet kapısı üzerinden yapılacak giriş ile birlikte SGK menüsü altında bulunan SSK sorgulama hizmetlerinden tüm vatandaşlar yararlanabilir. Hizmetlerden yararlanmak için hiç bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Bu açıdan büyük bir kolaylık sağlanmış, vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Sigorta takibi yapmak isteyenlerin 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklaması SSK sorgulama işlemlerinin yapılması için yeterli olacaktır. Bu sayede ekranda yer alan sigorta bilgileri üzerinden inceleme yapabilir ve sigortanızı kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden ulaşacağınız bu bilgiler sayesinde sigortanız üzerinden herhangi bir ihmalin yapılmasına izin vermeyerek olası mağduriyet durumunu engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Ve E Devlet Üyeliği

SSK sorgulama işlemlerinde edevlet kapısı üyeliği büyük sorun teşkil etmektedir. Vatandaşların e devlet kapısı için alacağı üyelik hakkında bilgi sahibi olmaması ya da üyeliği nasıl alacağını bilememesi bu konuda vatandaşların hizmetlerden yararlanmasını önlemektedir.Vatandaşların edevlet kapısı üyeliği için belirtilen adımları takip etmesi yeterli olacaktır. E devlet kapısı ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların en yakın PTT’ye başvuruda bulunması gerekir.

Yapılacak başvuru sonrasında PTT tarafından vatandaşları şifre tahsil edilecek ve bu şifre ile giriş mümkün olacaktır. Bu açıdan sadece PTT’ye gidilerek alınacak olan edevlet kapısı şifresi ile vatandaşların tüm devlet hizmetlerinden yararlanması sağlanacaktır. Sizlerde bu konuda avantaj sağlamak ve online olarak devlet hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız edevlet kapısı ile işlemlerini tamamlamak için şifre alabilirsiniz. Şifre alacak olan vatandaşların bu konuda ücret ödemesi gerektiğini de unutmaması gerekmektedir. Şifre için tüm vatandaşların ödeme yapması gerekmektedir. Üstelik unutulan şifreler için tekrar yapılacak olan şifre alımlarında ödenecek ücret daha da arttırılmaktadır. Ücretin ödenmesiyle birlikte kişilere verilecek olan şifreler sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadan sisteme erişim sağlanarak hizmetlerden yararlanılabilir.

Haberin Devamı