Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama Hizmeti İle SGK Borç Sorgulama Ve Prim Gün Sorgulama

SSK sorgulama ile SGK borç durumunuzu öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama ve SGK borç sorgulama sonrası ödeme işlemleri ve SSK sorgulama bilgileri için yazıdan bilgi alabilirsiniz.

SGK kuruma olan tüm borçlarınız ile ilgili sorgulama yapabilir ve SSK sorgulama gibi hizmetleri kullanabilirsiniz. Böylece kuruma olan borçlarınızın dökümü alabilir ve borçlarınızı kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. SGK borç sorgulama yapmak için SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisine girmeniz gerekmektedir. Bu servis üzerinden SGK’ya olan tüm borçlarınız ile ilgili işlem yapabileceğiniz için tüm borç sorgulama işlemlerinde ilgili servisi kullanabilirsiniz. Servis sayfasına giriş yaptıktan sonra ekranda yer alan hizmetlerden seçim yapmanız gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yapacağınız seçimlerin ardından ise ilgili hizmete ait borç durumunuz sistem tarafından gösterilecektir. Sizler de ödeme yapmak istiyorsanız, ekranda yer alan ödeme adımlarını takip ederek kola bir şekilde ödeme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Sizler için SGK borç sorgulamanınyanında ödeme imkanı da sunulduğu için tüm borçlarınız ile ilgili işlemleri online olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama

SSK sorgulama işlemlerinin yanında GSS sorgulaması da yapılabilmektedir. Genel Sağlık Sigortası’na dahil olan kişilerin oluşan borçları nedeniyle borç sorgulaması sonrasında mevcut borçların hepsi görülebilmektedir. Böylece yapacağınızSGK borç sorgulamasonrasında borcunuzu ödeyebilirsiniz.

BAĞKUR Borç Sorgulama

BAĞKUR sigorta türünde kişilerin kendi primlerinin ödemesi gerektiği için ödenmeyen primler, sigorta borcu olarak eklenmektedir. Bu nedenle kişilerin prim ödemeleri de sigorta borcu olarak görülmektedir. SSK borç sorgulama yapmanın yanında BAĞKUR borç sorgulama da yapabilir ve BAĞKUR borcunu online olarak ödeyebilir.

SGK’ya olan borçlarınızı ödemeniz çok önemlidir. Aksi halde sistemde sürekli adınıza kayıtlı olan borçlarınız zaman için de faiz ile birlikte çok daha yüksek olacaktır. Bunun yanında emekli olmak için SGK üzerinden borç durumunuz kontrol edilecek olan borçlarınızın tahsil edilmesi istenecektir. Bu tür durumda da borçlarınızı ödemenizden başka bir seçenek olmayacaktır. Bu nedenle yapacağınız sigorta sorgulama işlemlerinin yanında SSK borç sorgulama da yaparak borç durumunuz sürekli kontrol etmeniz gerekecektir. Sürekli kontrol ettiğinizde olan borçlarınızı en az durumdayken ödeme fırsatı bulabilirsiniz. Böylece hem daha az bir şekilde borcunuzu ödeyebilir, hem de ileride yaşayacağınız olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. SSK üzerinden emekli olacak bir kişinin BAĞKUR borcu olsa dahi, borç tahsil edilmeden kişinin emekli olmasına izin verilmemektedir. Bu nedenle de yapacağınız SSK borç sorgulama işlemlerini tüm sigorta borçlarınızı kapsayacak şekilde yapmanız gerekmektedir. Üstelik borç nedeniyle yaşayacağınız sorun zaman yönünden de kayıp yaşatacaktır. Böyle bir durumda da emekli maaşınız geç bağlanacağı için maaşınız daha da geç alacaksınız.

Haberin Devamı