Gazete Vatan Logo

SSK Sigorta Sorgulama Hizmeti İle SGK Prim Gün Sorgulama

Sigorta sorgulama hizmetinden yararlanarak SSK gün sorgulama ve sigorta takibinizi yapabilirsiniz. Sigorta sorgulama ile hangi bilgilere ulaşacağınızı ve SSK gün sorgulama türlerini öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Sigorta sorgulama hizmetlerini sunmak amacıyla SGK tarafından oluşturulan E SGM hizmet ekranı, bakıma alındığı için vatandaşların portalı tekrar kullanıma açılana kadar kullanabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle sigorta sorgulama gibi işlemlerde diğer portalların kullanılması gerekmektedir. E SGM hizmet ekranının tekrar ne zaman hizmete gireceği konusunda ise kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK prim sorgulamahizmetlerinin yayınlandığı diğer bir site olan E Devlet kapısı üzerinden de aynı bilgilere ulaşabilir ve sigortanız hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu bakımdan kişilerin ilk olarak E Devlet kapısına giriş yapması gerecektir. Ardından ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan hizmetler arasından seçim yaparak işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.

SGK Sigorta Sorgulama Hizmeti

SSK sigorta sorgulaması için yapmanız gereken, SGK menüsünde yer alan 4A, 4B ve 4C türlerine göre hizmet dökümü almanızdır. Hizmet dökümü aldıktan sonra sigortanız hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Döküm üzerinde yer alan prim bilgileri ve kazanç bilgileri sayesinde ne kadar gününüzün olduğunu, ne kadar kazanç sağladığınızı görebilirsiniz. Özellikle işvereninin sigortanızı düzenli ödenip ödenmediğini merak ediyorsanız, her ay sorgulama yaparak sigortanızı kontrol edebilirsiniz. Sigortanızın ay içerisinde ödene ödenmediğin ve ödendiyse kaç günlük bir prim ödemesinin yapıldığını görebilirsiniz. Böylece herhangi bir mağduriyet yaşamadan sigortanızı kontrol edebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Gün Sorgulama

Sigorta konusunda en çok merak edilenlerin başında olan SSK gün sorgulama bilgisi için hizmet dökümü almanız gerekecektir. SSK hizmet dökümü üzerinde yer alan gün bilgisine bakarak ne kadar gününüzün olduğunu öğrenebilirsiniz. SSK gün sorgulama için ayrı bir sorgulama yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Gün bilginiz emekli olabilmeniz için çok önemlidir. Eğer emeklilik planlarınız bulunuyorsa, günlerinizin eksiksiz bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Böylece en kısa süre içerisinde emekli olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigorta Giriş Tarihi Öğrenme

SSK hizmet dökümünüz üzerinden sigorta giriş tarihinizi de öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümü sigorta başlangıcından sorgulama anına kadar olan tüm süreç içerisinde yapılan işlemleri göstermektedir. Bu bakımdan sadece sigortaya giriş için değil, işe giriş ve çıkış tarihlerinizi için de bilgi alabilirsiniz. Hangi tarihte işe girdiğinizi, hangi tarihte işten çıktığını görmek için de döküm almanız yeterli olacaktır.

Belirtilen hizmetlere sadece hizmet dökümü alarak ulaşabilirsiniz. Belirtildiği gibi E Devlet üyeliği ve sigortası olan tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Eğer üyeliğinizbulunmuyorsa, ilk olarak üyeliğiniz için şifre alma işlemlerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Şifrenizi aldıktan sonra devlet kapısına giriş yapmanız mümkün olacaktır. SSK gün sorgulama yaparken üstelik farklı bir bilgi girmenize de gerek yoktur. Hizmetlerini seçtikten sonra bilgiler sitede yayınlanacaktır.

Haberin Devamı