Gazete Vatan Logo

SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklisine kazanç destek önerisi! Emeklinin kazancı artacak mı?

Milyonlarca memur ve emeklisi, aralık ayında toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısını iple çekiyor. SSK ve Bağkurlu’ların ise gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. Peki, SSK, SGK ve Bağkur emeklisi ne istiyor? Aralık ayında talepler yerine gelecek mi? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeleri haberimizde…

SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklisine kazanç destek önerisi! Emeklinin kazancı artacak mı?

Memur emeklileri, kendilerine yeni hakların tanınacağı, KPDK toplantısını dört gözle bekliyor, SSK’lılar ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda alınacak kararlara kitlenmiş durumda. İşte SSK, SGK ve Bağkur emeklisine kazanç destek talepleri...

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak. 1 Ocak 2020'den itibaren 1 yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminleri de 2019 yılının enflasyon oranını yüzde 12 civarında bekliyor. SSK ve SSK emeklisi, bu yıl yüzde 12 zam talep ediyor. Asgari ücretinin zam talebi oranı tutarsa, asgari ücret, net 2.323 liraya ulaşacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda gündeme getirilecek talepler:

  • Asgari geçim indirimi de yükselsin,
  • İş görmezlik ödeneği artsın.

KPDK’DA GÜNDEME GETİRİLECEK TALEPLER

Memurların ve emeklileri ise, KPDK toplantısından; aile yardımı, intibak, ücretsiz ulaşım, indirimli tatil ve yaşı bekleyene sağlık kararı alınmasını istiyor. Geçen yıl, toplu sözleşmede karara bağlanamayan 5 talep bu yıl da KPDK gündemine getirilecek.

Haberin Devamı

KPDK toplantısında gündeme getirilecek talepler:

  • Memurlar, gibi memur emeklilerine de aile yardımı yapılsın.
  • Emekli memurlar, yaş sınırı olmaksızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilsin.
  • Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının eşitlensin.
  • Emekli kamu görevlileri ile dul ve yetimler, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, yüzde 50 indirimli yararlansın.
  • Emekli aylığı bağlanabilmesi için gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak, görevden kendi ayrılanlar Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandırılsın.