Gazete Vatan Logo

SSK-SGK sorgulama işlemi nasıl yapılır? SGK prim sorgulama işlemleri

SSK ve SGK sorgulama işlemi yapmak isteyen kişiler E-Devlet sistemi ile sorgulamalarını gerçekleştirebilirler. E-Devlet ile SSK prim sorgulama ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapabilmek için E-Devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. İşte detaylar!

SSK-SGK sorgulama işlemi nasıl yapılır? SGK prim sorgulama işlemleri

e-Devlet sistemi kamu hizmetlerinin vatandaşlar tarafından daha hızlı ve daha pratik olarak gerçekleştirilmesini sağlayan, vatandaşlara zaman açısından tasarruf sağlayan bir sistemdir. e-Devlet ile pek çok işlem yapılabilmektedir. Bağ-kur borcunuzu sorgulayabilir, SGK hizmet döküm belgenize ulaşabilirsiniz. Bunlar dışında işe giriş bildirgesi ve ne zaman emekli olacağınıza dair bilgilere de buradan sorgulama işlemi yaparak ulaşabilme imkanınız bulunmaktadır. e-Devlet ile yapacağınız emeklilik sorgulama işlemi sonrasında hangi yaşta emekli olacağınızı görebilir ve sizin adınıza yatırılmış olan primlerin tam sayılarını öğrenebilirsiniz. Özel sektörde çalışan biriyseniz de SSK-SGK sorgulama işlemi yaparak SGK prim gün sayılarınızı öğrenebilir ve sizin primlerinizin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığı bilgisine erişebilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulamaları

SSK sigorta sahipleri 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı gruba ayrılmaktadır. Siz de içinde yer aldığınız sigorta türüne bağlı olarak e-Devlet üzerinde gerekli sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Yapılan sorgulamalar ile aylık olarak prim ödemenizin ne kadar yapıldığını, SSK toplam gün sayınızı, ay içerisinde kaç gün için prim ödemesi yapıldığını ve işe başlama tarihinizi görebilirsiniz. Çalışan bireyler dışında emekli olan bireyler de bir çok sorgulama işlemi yapabilmektedir. Örneğin, emekli maaşı miktarının öğrenilmesi emekli belgelerine ulaşılması gibi. Bunlar dışında adres ve kişisel bilgilerin güncelleme işlemleri de yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK-SSK Hizmet Dökümü Nedir?

SGK’ya bağlı olan bireylerin kendilerine ait sigorta ve prim bilgilerini bulabileceği belgeye hizmet dökümü denilmektedir. Hizmet döküm belgesi üzerinde temel sigorta bilgileri yer almaktadır. Temel sigorta bilgiler dışında bireyin sigortalı olarak çalışmış olduğu günlerin sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri, iş içinde alınan görev ve çalışılan şirketin kurumsal bilgileri yer almaktadır. SGK hizmet dökümü ile ayrıca kıdem hesaplama ve ikramiye hesaplama gibi işlemlerde gerçekleştirilmektedir. Vize alma süreci veya mahkeme gibi resmi kurumlarda da hizmet dökümü belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Haberin Devamı

e-Devlet Hizmet Döküm Belgesi Nasıl Alınır?

e-Devlet üzerinden hizmet dökümü belgesi almak için, T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile birlikte sisteme giriş yaptıktan sonra hizmet bölümü altında yer alan seçeneklerden SGK kısmında giriniz. Burada karşınız çıkan seçeneklerden ‘’ SGK Tescil ve Hizmet’’ butonuna tıklayınız. Açılan sayfadan hizmet dökümü belgesine erişim sağlayabilirsiniz.

SGK Prim Sorgulama

SGK prim borcu sorgulaması yapmak için e-Devlet internet sitesine giriş yapılmalıdır. Giriş işleminin ardından ise Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklanmalıdır. Burada yer alan seçeneklerden ‘’ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ sekmesine tıklanmalıdır. Açılan sayfada eğer adınıza prim borcu var ise bu ekranda gözükecektir.

Haberin Devamı