Gazete Vatan Logo

SSK SGK Emeklilik Hizmet Sorgulama nasıl yapılır?

Çalışan kişilerin sosyal güvencesi için Sosyal Güvenlik Kurum’unda adına açılmış hesaba işvereni tarafından ödeme yapılmaktadır. Bu sayede çalışan kişiler, emekli olmak için gerekli gün sayısını bu şekilde kazanabilmektedir. Bunun yanında kendi işini yapan ve BAĞKUR’a tabi olan kişiler de yine prim ödemelerini kendi sigorta hesaplarını yaparak emeklilik için gerekli gün sayısını toplayabilmektedir.

SSK SGK Emeklilik Hizmet Sorgulama nasıl yapılır?

Kişilerin ne kadar primi olduğunu ve kaç yıldır çalıştığını öğrenmek için SSK hizmet dökümü alması gerekmektedir. SSK hizmet dökümü sayesinde kişinin sigortası ile ilgili detaylara ulaşmak mümkündür.

SSK SORGULAMA SSK E DEVLET

Hizmet dökümü nedir?

SSK hizmet dökümü, kişinin sigorta başlangıç tarihinden, sorgulama yapılan ana kadar olan süre boyunca tüm sigorta hareketlerini gösteren belgedir. Ay ve yıla göre sınıflandırılan bu dökümde, kişinin ay ve yıl içerisinde kaç gün çalıştığı, ne kadar kazanç sağladığı ve toplam gün bilgilerine erişmek mümkündür. Özellikle emeklilik hesaplamalarında ve devletin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sunduğu hizmetlerden yararlanmak için bu bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle sigorta sahiplerinin ihtiyaç halinde hizmet dökümünü alması gerekmektedir. Hizmet dökümü internet üzerinden alınabilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açılan E-SGK hizmetinden yararlanabilirsiniz.

E-SGK Üzerinden Hizmet Dökümü Alma

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online portalından hizmet dökümü almak için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş ekranında, T.C. kimlik numaranızı, kimlikte yazan il ve cilt numarası bilginizi, doğum tarihinizi ve sistem güvenlik kodunu girmeniz gerekir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girdiğiniz takdirde sisteme erişiminiz sağlanacaktır. Bunun ardından hizmet dökümünüzü almak için açılan menüden hizmete tıklamanız gerekir. Bu hizmet menüsünde 4A ve 4B olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır. Burada sigorta türünüze göre seçim yapmanız gerekmektedir. BAĞKUR kaydı olan kişiler 4B’yi, normal çalışan kişiler ise 4A’yı seçmelidir. Bu seçiminizin ardından ilk günden itibaren tüm sigorta bilginiz sayfa sayfa dökülecektir. Sayfalar arasında geçiş yaparak sigortanız ile ilgili tüm bilgileri görebilir ve bilgi alabilirsiniz. Özellikle son ay içerisinde sigortanızın yatırılıp yatırılmadığını, sigortanızın düzenli ödenip ödenmediğinizi hizmet dökümünüz üzerinden görebilirsiniz. Dilerseniz PDF formatında SSK hizmet dökümünüzü indirebilir ve yazıcınızdan da çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigorta hesabınız ile ilgili hizmet dökümü almak için hazırladığımız resimli SSK hizmet dökümü alma rehberinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigortanızın ilk gününden itibaren ne kadar prim ödendiğini, kaç gün sigortalı olarak gösterildiğini öğrenmek için SSK hizmet dökümü alabilirsiniz. SSK hizmet dökümü, E-SGK portalı üzerinden ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir.

Sigorta hizmet dökümünüz almak için ilk olarak bu adrese giriş yaparak E-SGK giriş ekranına ulaşmanız gerekmektedir. Bu ekranda yer alan T.C. ve yabancı seçimleri arasından seçiminizi yapmanız gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı olan kişiler T.C. seçeneğini, yabancı kişiler ise yabancı seçeneğini seçmelidir.

Ardından açılacak olan bu sayfada, sigorta hizmet dökümü alacak olan kişinin kimlik bilgileri girilmelidir. T.C. kimlik numarası, il, doğum tarihi, cilt numarası bilgilerin yanında bilgileri sorgula butonunun üstünde yer alan güvenlik kodunun da doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde E-SGK sistemine girişinizi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giriş yaptığınızda yukarıdaki menü ekranı açılacaktır. Bu menü sayesinde sigortanız ile ilgili işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. SSK hizmet döküm almak için ise menüde 4. Sırada yer alan hizmet bölümünü kullanmanız gerekmektedir. Hizmet bölümüne tıkladığınızda aşağıdaki resimde olduğu gibi iki seçenek gözükecektir.



Bu iki seçenek arasında sigorta türünüze göre seçim yapmanız gerekmektedir. Normal çalışanlar 4A seçeneğini, BAĞKUR gibi sigortası bulunanlar 4B seçeneğini seçmelidir. Bu seçimin ardından hizmet bilgileriniz dökülecektir.

Bu ekranda toplam gün sayınız ve toplam kazanç bilgilerinizi görebileceğiniz gibi ay ve yıllık bazda sigortanız ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.



Sayfanın sağ alt köşesinde bulunan sayfalar arasında ileri ve geri yaparak tüm döküm arasında gezinti yapabilirsiniz.



SSK hizmet dökümü almak için yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi sayfanın sağ üst köşesindeki PDF butonuna tıklayarak hizmet dökümünü bilgisayarınıza indirmeniz ve ardından çıktı almanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Tüm bu adımları takip ederek siz de SSK hizmet dökümü alabilir ve sigortanız ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.