Gazete Vatan Logo

SSK prim sorgulama ve SGK-SSK sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

E-Devlet sistemi, devlet hizmetlerinin vatandaşlar tarafından daha hızlı ve daha kolay yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile adınıza ait pek çok sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bilgi alma ve başvuru işlemlerinin yanı sıra SGK-SSK sorgulama, prim ödeme gibi işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz? SGK-SSK sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde!

SSK prim sorgulama ve SGK-SSK sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

e-Devlet ile SSK prim borcu sorgulaması yapabilir, SGK hizmet dökümü belgenize erişim sağlayabilirsiniz. Yine bunlar dışında iş giriş bildirgenize ulaşabilir ya da ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemi ile SGK prim gün sayınızın ne kadar olduğunu, adınıza yatmakta olan primlerin düzenli olarak ödemesinin yapılıp yapılmadığının bilgisine de e-Devlet sistemini kullanarak ulaşabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e-Devlet şifresi ile SGK sorgulama işlemi

e-Devlet sisteminden şifre ile SGK sorgulama işlemi yapacak olan kişilerin öncelikle bir e-Devlet şifresinin olması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın bir PTT şubesine giderek şifrenizi temin edebilirsiniz. e-Devlet şifresi için 2 TL ücret alınmaktadır. Ardından şifreniz size kapalı bir zarfın içerisinde verilmektedir. Şifreniz ile size ait olan kişisel bilgilere erişim sağlanabildiği için, şifrenizi başkalarıyla paylaşmamanız güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir. e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş işlemi yaptıktan sonra ekranın sol üst tarafında yer alan ‘’e-Hizmetler’’ bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden SGK bağlantısına tıklayınız. Sonrasında da bağlı olduğunuz kurumu seçiniz. SSK ise 4A Hizmet Dökümü, Bağ-Kur ise 4B Hizmet Dökümü, Emekli Sandığı ise de 4C Hizmet Dökümü bağlantısına tıklayarak gerekli bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü

SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı’na kayıtlı olanlar, bağlı oldukları sigorta türüne göre SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi yapabilirler. Sorgulama işlemi sonrasında da SGK hizmet dökümünün çıktısı alınabilir. SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler ise şunlardır;

Temel sigorta bilgileri,

Çalışılmakta olan kurumun bilgileri,

Adınıza ödenmekte olan aylık primlerin miktarı,

Sigortalı olarak bir işte çalışılan süre,

Sigortalı olarak bir işe giriş tarihi,

Sigortanın iş veren tarafından düzenli şekilde ödenip ödenmediği bilgileri yer alır.

Haberin Devamı

e-Devlet sistemi üzerinden alınacak olan SGK hizmet döküm belgesi ile SGK borç sorgulama, emekli maaşının sorgulanması ve hesaplanması da yapılabilmektedir. Bunlar dışında ikramiye ve kıdem hesaplama işlemlerinde, vize alma sürecinde kullanılabilmektedir.

SGK prim borcu nasıl sorgulanır?

e-Devlet sistemi ile SGK prim borcu sorgulama işlemi yapmak isteyenler, e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sistem giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst kısmında yer alan ‘’Hizmetler’’ bölümünden SGK bağlantısına tıklamalıdır. Ardından açılan seçeneklerden ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklanır. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda size gösterilecektir.