Gazete Vatan Logo

SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Ülkemizde hali hazırda emekliliğini bekleyen milyonlar var ve ayrıca emekli olmuş milyonlarca vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımız SSK ve SGK sorgulamalarını yaparak emeklilik ile ilgili merak ettikleri tüm bilgileri internet üzerinden çok kısa bir sürede alabiliyorlar. Bu haberimizde SSK ve SGK prim sorgulama, hizmet dökümü sorgulama gibi konuları ele alacağız.

SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

SSK prim sorgulama ve SGK hizmet dökümü sorgulama, işe giriş ve çıkış tarihleri sorgulama birçok vatandaşımız için önemi büyük bir konu. Bu sorgulamalar, günümüzde internet alt yapılı hizmet veriminin yaygınlaşması ile hem SSK ile SGK kurumları internet siteleri üzerinden hem de E-devlet sistemi üzerinden rahatça sorgulanabiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK Sorgulamaları Nasıl Yapılır?

SGK resmi internet sitesi üzerinden ve e-devlet aracılığı ile yapılabilen sorgulamalarda, kişinin bugüne kadar çalıştığı işler ile bu işlerde toplam kaç gün çalıştığı, işe ilk giriş tarihleri ve kaç prim günü ödendiği gibi önemli bilgilere ulaşılabiliyor. Kişilerin güncel emeklilik, prim sayısı ve sigorta durumu gibi bilgilerinin bulunduğu sorgulama hizmetleri sayesinde, yalnızca T.C. kimlik numarası bilgisi ile bütün bu saydığımız bilgilere kısa sürede ulaşılıyor.

E-devlet hizmetine giriş yapmak, sorgulamanın ilk ayağıdır, T.C. kimlik numaranız ve PTT şubelerinden 2 TL gibi bir miktar ödeyerek edinebileceğiniz şifrenizle, sisteme girişyaptıktan sonra Hizmetler menüsüne tıklayınız. Bu menüden ulaşılabilecek SGK Tescil ve Hizmet bağlantısı, sizi SGK hizmet döküm belgesine ulaştırır.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümüne ulaşmanın bir başka yolu da, şifresiz ulaşılabilen E-SGM sorgulama sayfasıdır. Bu sorgulama hizmeti sayesinde, internet üzerinden istediğiniz zaman hizmet dökümü bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-SGM resmi internet sayfasına giriş yaptıktan sonra, bu uygulama üzerinde doldurmanız gereken doğum tarihiniz, nüfus cüzdanınızın cilt numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve T.C. kimlik numaranız gibi kimlik bilgilerinizi girerek, SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Böylelikle hizmet süresi, primi ödenmiş gün sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri ve çalışılan iş süreleri gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

SGK Prim Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümüne erişim işlemleri gibi, SGK prim sorgulama işlemi de basitçe yapılabilen işlemlerden. SGK prim sorgulama işleminde de e-devlet giriş şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra, sistem içerisinden e-sgm ekranına ulaşıp buradan prim sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulamaları Nasıl Yapılır?

SSK sorgulamaları, eskiden emekli sandığı, BAĞ-KUR gibi gruplara ayrılarak yapılırdı ancak günümüzdeki düzenlemelerle birlikte, 4a, 4b ve 4c olarak üçe ayrılan gruplar şeklinde SSK sorgulamaları yapılıyor. Bir hizmet sözleşmesine bağlı, bir veya birden fazla işveren altında çalışan kişiler 4a grubuna, BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar 4b grubuna ve part time çalışan veya sözleşmeli çalışan, serbest meslek erbabı kişiler ise 4c grubuna dahil edilmiştir.

SSK sorgulama işlemleri ile, hangi gün emekli olacağınızı, kaç yaşında emekli olacağınızı, sigortalı olup olmama durumunuzu ve prim yatma durumunu öğrenebilirsiniz. 4a, 4b ve 4c hizmet dökümlerine de SGK sorgulamaları gibi e-devlete giriş yaparak ulaşılabiliyorsunuz.

Haberin Devamı