Gazete Vatan Logo

SSK Prim Sorgulama Uygulaması İle 4a Dökümü Nasıl Alınır?

SSK prim sorgulama uygulaması ile sigortalılar hizmet dökümü alabilirler. SSK prim sorgulama uygulaması e devlet sistemi üzerinden sigortalıların kullanımına sunularak kişilerin SSK gün sorgulama yapmaları sağlanmıştır.

SSK Prim Sorgulama Uygulaması İle 4a Dökümü Nasıl Alınır?

SGK tarafından sunulan sigorta hizmetlerinde vatandaşların belli işlemleri yerine getirmesi gerekmektedir. Özellikle Bağkur gibi sigorta türlerinde prim borçlanması kişiler üzerinden olduğu için vatandaşların kendi borçlarını takip ederek zamanında ödeme yapması gerekmektedir. SSK sigorta türünde ise özel bir şirkette çalışan vatandaşlar sigorta işlemlerinin işveren tarafından yapılmasını sağlayabilmektedir. Bu açıdan özellikle 4A için sigorta hizmetleri ve işlemleri çok daha kolaydır. Bir iş yerinde çalışan vatandaşların sigorta ile ilgili yapabileceği en önemli işlem sigorta takibinin gerçekleştirmesi ve SSK prim sorgulama yapılmasıdır.

SGK tarafından sigorta bilgilerinin kontrol edilmesi ve gerekli bilgilerin sağlanması amacıyla SSK prim sorgulama hizmetleri oluşturulmuştur. Bu açıdan vatandaşlar gerektiği durumlarda SSK sorgulama hizmetleri kapsamında sigortaları hakkında bilgi alabilir. Sigorta sorgulama ve tüm SSK prim sorgulama hizmetleri e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulduğu için vatandaşların ilgili işlemleri e devlet kapısı üzerinden yürütmesi gerekir. Üyelik ile sisteme giriş yapılması ilk olarak yapılması gereken işlemlerden bir tanesidir. SSK sorgulama kapsamında yapılacak olan işlemler ücretsiz olmasına karşın vatandaşların e devlet kapısı üyeliği bulunması zorunludur. Aksi halde sorgulama yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

SSK prim sorgulama için e devlet kapısı üzerinden SGK menüsü altında bulunan 4A hizmet dökümü seçilmelidir. 4A hizmet dökümünün seçilmesi ile birlikte vatandaşların sigorta durumları da ekranda yer alacaktır. Bu sayede döküm üzerinden yapılacak olan incelemeler ile birlikte tüm sigorta bilgilerine ulaşılması mümkün olacaktır. Bu açıdan online olarak yapılacak işlemlerde direk hizmet dökümü seçiminin yapılması kolaylık sağlayacak ve bilgilere daha kısa süre içerisinde ulaşılmasını mümkün kılacaktır. Bu açıdan sizlerde 4A hizmet dökümü adımlarını takip ederek hizmet dökümüne ulaşabilir ve yayınlanan bilgilerin üzerinden gerekli olan tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

4A hizmet dökümü alınarak yapılacak olan işlemlerin dışında e devlet kapısı üzerinden sunulan pekçok sigorta hizmetinin olması bakımından vatandaşlar diğer sigorta ve SGK işlemlerini de e devlet üzerinden yapabilmektedir. Sağlanan imkanlar ücretsiz olarak sunulduğu için vatandaşların ihtiyaç halinde e devlet kapısına giriş yapması yeterli olacaktır. Bu sayede her zaman herhangi bir kısıtlama olmadan sigorta bilgilerini erişilmesi ve bilgiler üzerinden incelemelerin yapılması yeterlidir. Üstelik vatandaşların SSK prim sorgulama olarak yapacağı işlemlerde cep telefonlarını kullanması ve cep telefonları üzerinden gerekli bilgilere ulaşması mümkündür. Bu konuda oluşturulmuş olan uygulamaların cep telefonlarına yüklenmesi ve uygulamalar üzerinden erişim sağlanması yeterli olacaktır.Cep telefonları ile işlem yapılması ile bu konuda vatandaşlara seçenek sunulmuştur.

Haberin Devamı