Gazete Vatan Logo

SSK Prim Sorgulama İle SGK Gün Sayısı Öğrenme

SSK prim sorgulama yapmak için online SGK gün sayısı sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. SSK prim sorgulama ve SGK hizmet dökümü detayları yazının devamında.

SGK, sigorta işlemleri ile ilgili tüm verileri kayıt altına aldığı gibi sigortalıların ilgili bilgilere ulaşmasını sağlamaktadır. Devletin resmi internet siteleri üzerinden sunduğu hizmetler ile birlikte, kolay bir şekilde sorgulama yapılarak, sigorta bilgilerini öğrenmesi mümkündür.

SSK prim sorgulama yapabilmeniz için SSK hizmet dökümü almanız gerekmektedir. Hizmet dökümü sayesinde SSK prim sorgulama yapabilir ve sigortanız hakkında diğer bilgilere de erişebilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

SSK Hizmet Dökümü

SSK hizmet dökümü konusunda sigortalı olan kişilerin, online olarak sorgulama yapması amacıyla oluşturulan hizmetlerden yararlanması gerekmektedir. SSK hizmet dökümü almak için e devlet kapısı üzerinden sigorta türünüze göre hizmet dökümü bağlantılarını kullanmanız gerekir. Böylece hizmet dökümünüz devlet portalı tarafından tarafınıza iletilecektir. Devlet kapısı tarafından sunulan hizmet, SGK tarafından sunulduğu için, tüm bilgiler güncel ve resmidir. Bu bakımdan alacağınız sonuçlara güvenebilirsiniz. SSK prim sorgulama işlemi için bu şekilde hizmet dökümü almanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

SSK Prim Sorgulama

SSK prim sorgulama işlemlerinde vatandaşların belirtilen şekilde hizmet dökümünü alması yeterli olduğu gibi, hizmet dökümü aldıktan sonra dökümde yer alan prim bilgileri doğrultusunda SSK prim sorgulama yapabilirsiniz. SSK prim sorgulama denildiğinde, kişinin ne kadar primi olduğunu öğrenmesidir. Aynı zamanda prim ödemelerini de takip ederek sigortanız üzerinden işlemlerin yürütülüp yürütülmediği görebilirsiniz. Sizler için resmi olarakinternetüzerinden sunulan hizmetler, sizlere tüm bu avantajları sağlamaktadır.

SSK prim sorgulama yaptıktan sonra öğrendiğiniz bilgileri, işlerinizde ya da diğer SGK sorgulamalarında kullanabilirsiniz. Böylece diğer işlemleriniz için de SSK hizmet dökümü almak sizin için bir basamak olacak ve sizlere gerekli bilgileri sağlayacaktır.

E devlet kapısı üzerinden yapacağınız tüm sigorta işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu menüsünü kullanmanız gerekir. İlgili menüde yer alan tüm hizmetler, belirli bir kategori dahilinde sıralanmaktadır. Bu bakımdan sigorta türünüze göre kategori üzerinden işlemlerinizi yürütebilirsiniz. 4A, 4B ve 4C olmak üzere sıralanan kategoriler üzerinden yapacağınız seçimler hizmetlere ulaşmanızı sağlayacaktır. Fakat ilgili hizmetlere tıkladığınızda hata mesajı yayınlanacaktır. Bunun sebebi ise e devlet kapısına giriş yapmamanızdır. Bu bakımdan kişilerin ilk olarak e devlet kapısı için giriş yapması gerekmektedir. İlgili girişte, e devlet şifreniz ile birlikte T.C. kimlik numaranızı kullanmanız gerekir. Böylece hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Sizler için devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler sadece sigorta işlemleri ile sınırlı değildir. Devletin çeşitli kurumları tarafından online olaraksunulanhizmetlerden de giriş yaptıktan sonra yararlanmaya devam edebilirsiniz. Sizler için yararlı olacak ve kolaylık sağlayacak hizmetlerden istediğiniz zaman yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı