Gazete Vatan Logo

SSK'lının muayene ücretine yüzde yüz zam!

Sağlık ocaklarında muayene olan SSK emekli ve yakınlarının muayene ücretlerine yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu, sağlık ocaklarında muayene olan SSK Emekli ve yakınlarının muayene ücretlerine 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı. Daha önce 95 Ykr olan söz konusu muayene ücreti 1 Temmuz itibariyle 2 YTL’ye yükseldi. Eczaneler aracılığıyla alınan SSK çalışanlarının muayene ücreti ise 1 YTL’ye yükseldi.

Konuya ilişkin ANKA’ya değerlendirmelerde bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, artış oranın asgari geçim standartlarının altında yaşayan SSK emeklileri için yüksek olduğunu vurgulayarak, SSK emekli ve yakınlarının bu zamdan haberdar edilmediklerini, ancak bunu maaşlarından kesildiğinde öğreneceklerini söyledi.

Saydan, görüşmeleri devam eden 2008 ilaç alım protokolünde sendika olarak muayene ücretlerinin eczaneler aracılığı ile alınmasının da kaldırılmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Muayene ücreti tahsildarlığı yapmak istemiyoruz. Çünkü muayene ücretini neden eczacıların almak zorunda olduğunu hastalarımıza anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bazı hastalarımız, “Beni sen mi muayene ettin?” “Neden ücreti sana ödüyorum?” demektedir. Ayrıca bu muayene ücretlerine kasa fişi de veremediğimiz için, hastaların eczacılara duyduğu güven sarsılmaktadır.”

Haberin Devamı