Gazete Vatan Logo

SSK Hizmet Sorgulama İle SGK Emeklilik Gün Hesaplamanızı Yapınız

SGK hizmet dökümü sorgulama yaparak SSK gün hesaplama yapabilirsiniz.Emeklilik hesaplama işlemi için SSK hizmet sorgulama ve SSK prim sorgulama sigorta işlemlerini esgm üzerinden nasıl yapacağınızı haberimizde bulabilirsiniz.

Kişilerin sigortalarının başlangıç tarihinden itibaren prim ödemesi, işe giriş ve çıkış işlemleri gibi tüm bilgiler, sigorta hesabına eklenmektedir. Bu bakımdan sigorta hesabı üzerinden tüm bilgilere ulaşabilmek oldukça kolaydır. SSK hizmet dökümü almak için farklı yöntemler bulunmaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA


SSK SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalına ve ya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-Devlet portalına giriş yapılması gerekmektedir. bu iki yöntemden birini tercih ederek siz de hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz. Bunun yanında iki sayfadan da diğer sigorta işlemleriniz için sorgulama yapabilir ve bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz olan iki seçenek için sadece E-Devlet portalına ilk giriş sırasında şifre almak için ücret ödemeniz gerekecektir. Bunun dışında istediğiniz zaman sorgulama yapabilir ve sigortanız ile ilgili tüm işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz.

E-SGM Üzerinden Hizmet Dökümü Alma E-SGM üzerinden hizmet dökümü almak isteyen kişiler ilk olarak E-SGM portalına giriş yapılabilmesi gerekmektedir. bu giriş işlemleri için kişilerin kimlik bilgilerini kullanması gerekmektedir. bu kimlik bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz ile birlikte portala erişim sağlayabilirsiniz. Bu noktada kimin hizmet dökümü alınacaksa o kişinin bilgilerinin girilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu işlemlerin ardından E-SGM portalından hizmet sekmesine tıklamanız ve ardından da 4A ve 4B seçimini yapmanız gerekmektedir. Bu sayede tüm sigorta hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz. (4A için normal çalışanlar, 4B için ise BAĞKUR sigortası bulunan kişiler) Bu portal üzerinden provizyon sorgulama, sigorta tescil bilgisi gibi diğer işlemlerinizi aynı zamanda yaparak bu tür konularda da bilgi alabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Hizmet Dökümü Alma

E-Devlet üzerinden hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar, E-Devlet portalına giriş yapmalıdır. Giriş işlemlerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun menüsü altında bulunan hizmet dökümü bağlantılarını kullanması gerekmektedir. bu sayede E-Devlet portalına giriş yapılan kişi ile ilgili sigorta bilgileri yayınlanacaktır. Bu bilgiler üzerinden de bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hizmet dökümü alarak sigortanız ile ilgili tüm bilgilere hizmet dökümü üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizlere bu konuda büyük avantaj sağlayacak ve istediğiniz an bilgilere ulaşmanızı sağlayacak olan sistemler, devlet tarafından resmi olarak sağlandığı için güvenli bir biçimde ve kesin, resmi sonuçlar ile tüm bu konulardaki ihtiyaçlarınız giderebilirsiniz.

Haberin Devamı