Gazete Vatan Logo

SSK Hizmet Sorgulama Ekranından TC İle SGK Bağkur 4B Hizmet Dökümü Alma

E SGM hizmet sorgulama uygulamasına giriş yaparak SGK 4B hizmet dökümü alma işleminizi gerçekleştirebilir ve SSK hizmet sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.SSK hizmet sorgulama ile ilgili detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizde kendi işini yapan ve esnaf olarak hizmetlerini sürdüren kişiler Bağkur olarak kabul edilmektedir.Bağkur sosyal güvenlik kurumu içerisinde 4B kısa adı ile kullanılmaktadır.Bu bakımdan Bağkurlu olan vatandaşlar sigorta ile ilgili yapacakları sorgulama ve bilgi alma işlemlerinde 4B bağlantılarını takip etmesi gerekmektedir.İnternet üzerinden 4B hizmet dökümü almak gibi işlemler başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.Bu tür hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak E SGMportalına giriş yapması gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

SGMportalı sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanan resmi bir portaldır. Bu bakımdan hizmetler giriş ekranına girdiğinizde TCVE yabancı olmak üzere iki seçenek karşınıza çıkacaktır. Bu seçenekten durumunuza göre seçim yapmanız gerekmektedir. Yaptıktan sonra ise kişi bilgisi sorgulama ekranında yer alan bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.Bunun için sırasıyla TC kimlik numarası ile doğum yılı olmak üzere kimlik bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. Ardından sisteme giriş yaparak ilgili sorgu ekranlarına ulaşmanız mümkündür.

Haberin Devamı

Sorgulama ekranı üzerinden ise hizmet birimine tıklamanız açılacak olan yeni menüden 4B seçimini yapmanız gerekmektedir.Bu sayede 4Bhizmet dökümü almak için işlemleri yapmış olacaksınız.

Bu işlemlerin ardından ulaşacağınız4Bhizmet dökümü üzerinden Bağkur ile ilgili sigorta bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu bakımdan ne kadar gününüzün olduğunu, toplam borç miktarını da kolayca öğrenebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda 4Bhizmet dökümü almak, sigorta sorgulama,E SGMportalına giriş yapmak isteyen vatandaşlar belirtilen adımları takip edebilir. Bu sayede herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan internet üzerinden kolayca sigorta bilgileriniz ile ilgili sorgulama yapabilirsiniz. Üstelik bu sorgulamalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek müracaat etmeniz ve beklemeniz de gerekmeyecektir.