Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulamanızı SGK hizmet dökümü ile yapın!

SSK gün sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız eğer SGK hizmet dökümü belgesini almak durumundasınız. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

SSK gün sorgulamanızı SGK hizmet dökümü ile yapın!

İnternet kullanımın yaygınlaşması ile artık bir çok sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabiliyor. Bir çok kurum bu alan da vatandaşlara hizmet sağlıyor. İnternet alanında en kapsamlı sorgulamalarımı yapabileceğiniz kuruluş ise E-Devlettir. Birçok kurumu bünyesinde toplayarak vatandaşlara tek bir site üzerinden sorgulama yapma imkanı sağlamaktadır. E-Devlet bünyesinde yaklaşık 22 devlet kurumu yer almaktadır. Bu 22 tane devlet kurumu ile ilgili olan sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet bünyesinde bulunan kurumlara örnek olarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi kurumları örnek verebiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

E-Devlet üzerinden hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ile ilgili sorgulama işlemlerini E-Devlet üzerinden yapmamızı sağlıyor. E-Devlet ssitemi üzerinden yapacağımız bu işlemlerden bir tanesi de hizmet dökümü alma işlemidir. Hizmet dökümünüzü artık E-Devlet resmi web sayfası üzerinden alabilirsiniz. Fakat E-Devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilmek için sadece sisteme giriş yapmak yeterli olmamakla birlikte bir E-Devlet şifrenizin olması gereklidir. E-Devlet şifrenizi internet üzerinden alamazsınız. E-Devlet şifresi PTT şubelerinden alınmaktadır. E-Devlet şifrenizi PTT şubesine gidip oradaki görevliye E-Devlet şifresi alma talebinizi iletiniz. Görevli sizden şifre verebilmek için kimliğinizi isteyecektir. Kimlik bilgilerinize şifrenizi tanımlayacaktır. Görevli kişi size kapalı zarf için de E-Devlet şifrenizi verecektir. Şifre ücretiniz ise 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinde bulunan tüm devlet kurum ve kuruluşları ile ilgili sorgulamaları yapabilirsiniz. Yazının devamın da SGK hizmet dökümünüzü E-Devlet üzerinden nasıl alacağınızı kısaca anlattık. Bu maddeleri takip ederek sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hizmet dökümü alma işlemi için ilk olarak www.turkiye.gov.tr bağlantı adresine tıklayınız.

Haberin Devamı

· Daha sonra açılan sayfanın sol kısmında yer alan "E-Hizmetler" adlı seçeneğe tıklayınız.

· Daha sonra açılacak olan sayfanın sol kısmında bulunan harflerden ‘S’ harfini seçiniz. Bu şekilde direkt olarak Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne ulaşacaksınız.

· Daha sonra Ssoyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinde bulunan , "4A Hizmet Dökümü" "4B Ödeme Dökümü" "4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü" şeklinde düzenlenmiş olan başlıklardan bağlı olduğunuz sigorta kurumuna göre işleminizi seçiniz.

· Daha sonra açılacak olan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Daha sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz ve son olarak sisteme giriş yap butona tıklayarak hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sigorta Sorgulama

SSK sigorta sorgulama uygulaması ile birlikte artık internet üzerinden sigorta kaydınızın olup olmadığını, yatırılan prim gününüzün ne kadar olduğunu, ve buna bağlı olarak da ne zaman emekli olacağınızı basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Birçok sorgulama işlemi gibi sigorta sorgulama işlemi de internet üzerinden yapılabilmektedir. SSK sigorta sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ise E-Devlet bünyesinde hizmet vermektedir. E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerin nasıl yapılacağını yukarı da anlattık ancak yine de yukarıda vermiş olduğumuz bilgiyi tekrar hatırlatacak olursak E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için E-Devlet şifrenizin bulunması gerekir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında edinebilirsiniz. Almış olduğunuz E-Devlet şifresini E-Devlet bünyesinde yapacağınız her sorgulama işlemi için kullanabilirsiniz. E-Devlet kapısın da hizmet veren kurumlardan bir tanesi ise Sosyal Güvenlik Kurumudur. SSK sigorta sorgulamanızı buradan yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/ bağlantı adresine tıklamaktır. Daha sonra açılacak olan sayfanın sol üst kısmında yer alan E-Hizmetler seçeneğine tıklayınız. Bu işlemden sonra açılacak sayfanın sol kısmında bulunan harflerden ‘S’ seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu alanına direkt olarak geleceksiniz. Daha sonra bu alandan 4A tescil kaydı tespiti seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu işlemden sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazarak kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Kimlik doğrulama işleminizi de gerçekleştirdikten sonra son işlem olarak yapmanız gereken ise sisteme giriş yap adlı butona tıklamaktır. Bu şekilde açılan sayfadan SSK sigorta kaydınızın olup olmadığını, ne kadar prim gününüzün olduğunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı