Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulamalarını E Devlet Hizmet Dökümünden Öğrenebilirsiniz

SSK gün sorgulama hizmetleri için e devlet 4a hizmet dökümü bağlantısı kullanılmaktadır. SSK gün sorgulama ile sigorta detaylarını ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulamalarını E Devlet Hizmet Dökümünden Öğrenebilirsiniz

E devlet kapısına dahil edilen SGK sayesinde işlemler internet üzerinden yapılabilmektedir. SGK tarafından desteklenen ve bilgilerin sağlamadığı sorgulama hizmetlerinde kişilerin e devlet kapısı üyeliğine sahip olması gerekmektedir. SSK gün sorgulama için tek sahip olunması gereken kriter, e devlet kapısı üyeliğidir. Bu nedenle de vatandaşlarSSK sorgulama işlemleri için ilk olarak e devlet üyeliği alması gerekmektedir. E devlet üyeliği alındıktan sonra SSK gün sorgulama dahil olmak üzere tüm e devlet hizmetlerindenkolay bir şekilde yararlanılabilir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

Üstelik üyelik sonrasında başka bir işlem yapmaya gerek kalmamakta ve sadece üyelik bilgileri ile giriş yapılarak hizmetlerin seçilmesi yeterli olmaktadır. Bu açıdan SSK gün sorgulama ve diğer e devlet kapısı hizmetlerinde kolaylık da sağlanmış durumdadır. SSK gün sorgulama hizmetlerinin tümüne erişim sağlanması için e devlet girişi sonrasında kurumlar bölümünden SGK seçilmelidir. Böylece SGK tarafından e devlet kapısı üzerinden sunulan tüm SSK sorgulama hizmetleri listelenecektir. Sadece 4A için değil, 4B ve 4C için de online olarak yararlanılabilecek hizmetlerbulunmaktadır. Bu açıdan sigortalı olan tüm vatandaşlar için online olarak SSK gün sorgulama yapılarak bilgi alınması mümkündür. SSK sorgulama sayesinde sigortanın takip edilmesi, borç durumunun görüntülenmesi ve diğer SGK hizmetlerindeki güncel durum görülebilmektedir.

Haberin Devamı

SSK Hizmet Döküm Alma

SSK sorgulama hizmetleri kapsamında alınabilecek olan SSK hizmet dökümü sigortalı olan vatandaşın sigortasının açıldığı tarihten itibaren kayıt altına alınan sigorta bilgilerini göstermektedir. Aylık olarak yapılan prim ödemelerinin yanında işe giriş tarihleri, hangi tarihlerde prim ödemelerinin yapılmadığı, hangi ay içerisinde kaç günlük sigortanın gösterildiği gibi detaylara SSK hizmet dökümü ile ulaşılabilmektedir. Bu açıdan işlem yapacak olan vatandaşların hangi konuda olursa olsun, SSK hizmet dökümü aldıktan sonra sigorta üzerinden bilgi sağlaması mümkündür.

Haberin Devamı

Sigorta konusunda kapsamlı bir şekilde bilgi sağlayan SSK hizmet dökümü, sunduğu bilgiler dahilinde SGK’ya gitmeye gerek kalmadan tüm işlemlerin online olarak yapılabilmesini sağlamıştır. Vatandaşların herhangi bir sınır olmadan yapabileceği işlemler sayesinde üstelik günün istenilen saatinde sigorta takibi yapılabilir. Vatandaşların SSK hizmet dökümü konusunda yaşadığı sorunlardan birisi, herhangi bir üyelik ile tüm vatandaşların prim bilgilerine ulaşılabileceği düşüncesidir. E SGK hizmet ekranı üzerinden kimlik bilgilerinin girilmesi ile birlikte herkesinSSK hizmet dökümü alınabildiği gibi e devlet kapısında böyle bir sistem bulunmamaktadır. Bu nedenle kimin SSK hizmet dökümü alınmak isteniyorsa, o kişinin e devlet kapısı üyelik bilgeleri ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Aksi halde başka birinin bilgilerine ulaşılması mümkün değildir.