Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve SGK Borç Sorgulama İşlemleri E Devlette

SSK gün sorgulama işlemlerini e devlet şifresi ile yapabilirsiniz.SGK borç sorgulama ile sigorta prim borçları hakkında bilgiler alabilirsiniz. SSK gün sorgulama detaylarına bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve SGK Borç Sorgulama İşlemleri E Devlette

SSK gün sorgulama hizmetler, online olarak vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Böyleceinternet üzerinden giriş yaparak tüm SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanılması mümkündür. SSK gün sorgulama kapsamında sigorta takibinden borç bilgilerine kadar tüm konularda bilgi alınabilmektedir. Üstelik internet üzerinden yapılan işlemler sayesinde SGK’ya gitmeye bile gerek kalmamaktadır. Bu açıdan işlemlerini bilgisayar üzerinden halleden kişiler, bu sayede hızlı ve kısa süre içerisinde tüm SSK sorgulama hizmetlerinin kolaylığından yararlanabilmektedir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama için e devlet kapısı üzerinden yardım alınmalıdır. E devlet kapısında yer alan SGK hizmetleriiçin e devlet kapısı üyeliğinin olması gerekmektedir. Eğer vatandaşların e devlet kapısı üyeliği bulunmuyorsa, e devlet kapısı üyelik işlemleri bölümünden nasıl üye olunacağı hakkında bilgi alınabilir. Bu sayede SSK sorgulama yapmak için gerekli olan üyelik de sağlanarak onlineolarak işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama için SGK menüsü altındaki tüm hizmetlerden yararlanılabilir. Sigorta konusunda yapacağınız işlemlerin yanında GSS gibi ortak hizmetler hakkında da bilgi sağlanabilmektedir. Bu açıdan sürekli olarak yapacağınız takip işlemler sayesinde her zaman durumdan haber olunması mümkündür.

SGK Borç Sorgulama

SSK gün sorgulama işlemleri arasında bulunan SGK borç sorgulama hizmeti, vatandaşların SGK’ya olan borçlarını görüntülemesi amacıyla hazırlanmıştır. Fakat SGK borç sorgulama hizmeti e devlet kapısındakiSSK gün sorgulama hizmetleri arasında yer almamaktadır. Bu nedenle vatandaşların SGK borç sorgulama işlemi için SGK web tahsilat servisine giriş yapması gerekmektedir. Servis üzerinden oluşabilecek tüm borçlar için kişi adına sorgulama yapılabilir. Bunun için sorgulama formundaki hizmet türlerinin seçilerek kişi adına SGK borç sorgulama yapılması yeterli olacaktır. Böylece borcun olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Ayrıca SGK borç sorgulama sonrasında borçlar için ödeme de yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

E Devlet Kapısı Üyelik İşlemleri

E devlet kapısı üyeliği için kişilerin PTT’ye nüfus kağıtları ile başvuru yapması gerekmektedir. Bu sayede şifre için gerekli başvuru ile şifre teslim alınabilmektedir. Şifre için vatandaşların ücret de ödemesi gerekmektedir. Şifre için ücretin de ödenmesi ile birlikte e devlet kapısı için gerekli tüm üyelik işlemleri yapılmış olacaktır. Tümvatandaşların bizzat yapacağı başvuru ile birlikte PTT’den şifre alınarak sisteme giriş yapılabilir. Şifrenin unutulduğu durumlarda da PTT’ye başvuru yapılarak yeni bir şifre alınabilmektedir. Fakat eğer ilk giriş sonrasında sistemde mail ve telefon ayarları doğru olarak yapılırsa şifre unutulsa dahi, sistem üzerinden yeni bir şifre belirlenerek e devlet kapısı kullanılmaya devam edilebilmektedir. Bu açıdan vatandaşların ayarlarını yapması yararlı olacaktır.