Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama ve Hizmet Dökümü- TC Kimlik ile SSK Sorgulma

Sigortalı olarak çalışan vatandaşlar, sigorta durumlarını internet üzerinden sorgulayabilmektedir. Bu sayede sigorta gün toplamından genel hizmet dökümüne kadar bilgi alınması mümkündür. Bu tür bilgileri öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinden açtığı E-SGK portalına giriş yapılması gerekmektedir.

Sigorta ile ilgili işlemlerin bulunduğu bu panel aracılığı ile sigorta bilgilerinizi istediğiniz zaman sorgulayabilir ve bu konularda bilgi alabilirsiniz.

E-SGK giriş

E-SGK portalına giriş sayfasında kişisel bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bunun için T.C. kimlik numarası, kişinin doğum yeri, kişinin nüfus cüzdanında yazan cilt numarası ve doğum yılı yazılmalıdır. Bu sayede E-SGK sistemine giriş yapılabilmektedir. Bu bilgilerinizde herhangi bir yanlışlık olması halinde sisteme girişiniz engellenecektir. Bu sisteme giriş yapıldıktan sonra üstteki menü sayesinde sayede gün sorgulama ve hizmet dökümü değil, diğer tüm işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

SSK SORGULAMA SSK GÜN SORGULAMA SSK

SSK gün sorgulama

Sigortalı olan bir kişinin toplam kaç günü olduğu için, E-SGK sistemine giriş yaptıktan sonra hizmet paneli altında bulunan seçeneklerden kendi sigorta türüne uygun olanı seçmesi yeterli olmaktadır. Normal bir işte çalışan sigortalılar 4A’yı, BAĞKUR sistemine tabi olan sigortalılar ise 4B seçeneğini seçmelidir. Bu sayede açılacak olan pencere üzerinde sigorta hesabınızda toplam kaç gününüzün olduğunu öğrenebilirsiniz. Toplam Gün Sayısı olarak gösterilecek olan bu bilginin yanında, sigorta hesabınızın işlem gördüğü süre boyunca toplam kazancınızı da görebilirsiniz. SSK hizmet dökümü Gün sorgulamasının yanında sigortanızın başladığı tarihten itibaren sigortanıza işlenen tüm işlemleri de görebilirsiniz. Bunun için yine aynı bölümden bilgi alabilirsiniz. 4A ya da 4B seçeneklerini seçtikten sonra sayfanın altında sayfalandırılmış bir şekilde hizmet dökümü yer almaktadır. Bu dökümde, aylık ve yıllık bazlarda ayrı ayrı istatistikler tutulmuştur. Bu sayede hangi yılın hangi ayında ne kadar prim ödemenizin yapıldığını, kaç gün çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Bunun yanında yıllık olarak da hangi yıl içerisinde kaç gün çalıştığınızı görebilirsiniz. Bu şekilde detaylı bir şekilde sigorta bilgisi almanızı sağlayan SSK hizmet dökümünde genel toplamları da öğrenebilirsiniz. Ayrıca sigortanızın ödemelerinde ara verilen dönemlerde hizmet dökümünde görülmektedir. Öyle ki eğer işinizden ayrıldıysanız, işten çıkış tarihi altında bu detay belirtilecektir. Aynı şekilde bir işe başladığınız zaman da işe giriş tarihi altında bu tarihi görebilirsiniz. Tüm bunlar doğrultusunda sigortanız ile ilgili tüm detayları size sunan ve gerek SSK gün sorgulama gerekse de SSK hizmet dökümü alma gibi imkanlarla sigorta işlemlerinizi kolay bir şekilde yapmanızı sağlayan E-SGK üzerinden istediğiniz an hizmet alabilirsiniz.

Haberin Devamı