Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SSK Hizmet Dökümü Alma

SSK hizmet dökümü bilgilerine ulaşmak ve SSK gün sorgulama yapmak için e devlet girişi yapılması gerekir. SSK gün sorgulama işlem detayları ve sigorta bilgileri için detaylara bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SSK Hizmet Dökümü Alma

SSK hizmet dökümü vatandaşların sigortaları hakkında bilgi almak istediğinde başvurması gereken resmi bir kaynaktır. Online olarak SSK gün sorgulama yapılabilecek olması bu açıdan vatandaşların işlerini kolaylaştırmaktadır. Bu sayede kuruma gitmeye gerek kalmadan ya da ücretli bir servisten yararlanmaya gerek kalmadan SSK hizmet dökümü sorgulama yapılarak gerekli bilgiler sağlanabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların yapacakları işlemler için SSK gün sorgulama hizmetlerinin yayınlandığı e devlet kapısından yararlanması yeterli olacaktır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

Ücretsiz olmasına karşın üyelik sistemi ile çalışan e devlet kapısı için üyelik işlemlerinin yapılması da son derece basittir. Vatandaşların e devlet kapısı için şifre alması gerekmektedir. Şifre için kimlik ile birlikte PTT’ye başvuru yapılabilir. Yapılacakbaşvuru sonrasında ise kişilere e devlet kapısı için gerekli olan şifre temin edilebilmektedir. Şifreyi alacak olan kişilerin şifre için zorunlu olan ödemeyi de yapması gerekmektedir. Bu sayede SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak için e devlet kapısı üyeliğine sahip olunacaktır. Şifre alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ile birlikte şifrenin giriş ekranında kullanılması yeterlidir. Böylece sisteme erişim sağlanarakkişinin profili üzerinden devlet sorgulamalarıyapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Giriş sonrasında SSK gün sorgulama yapmak isteyen vatandaşların SGK menüsü altında yer alan hizmetlerden yararlanması gerekmektedir. SGK hizmetleri çeşitli konularda hazırlanmış ve gerek SSK gün sorgulama gerekse de SGK prim borcu sorgulama gibiişlemlerin yapılmasına imkan tanımaktadır. Bu açıdan vatandaşlar hangi konuda bilgi almak istiyorsa, ekranda yer alan hizmetlerden onu seçmesi yeterli olacaktır.

Bu sayede kolay bir şekildehizmet üzerinden bilgi sağlanabilecektir. Bu konuda 4A, 4B ve 4C için ayrı ayrı hizmetler sunulduğu gibi GSS gibi ortak kullanılan hizmetler de yer almaktadır. Vatandaşlar istedikleri şekilde online olarak hizmetleri seçerek bilgi alabilmektedir. Üstelik e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerde ek bir kolaylık da bulunmaktadır. Kişilerin ilk giriş ekranında bilgilerini girmesi ile birlikte sistem tarafından yapılacak olan sorgulamalarda direk kişinin profili üzerinden gerekli bilgileri almakta ve bu sayede ek bir bilgi girişine gerek kalmamaktadır.

Haberin Devamı

Bu açıdan diğer SGK uygulamalarında olduğu gibi SSK gün sorgulama hizmetlerinde ek bir bilgi girişine gerek yoktur. SSK hizmet dökümü sorgulama için yapılacak olan tek şey hizmetlerarasından seçim yapmaktır. Seçim yapıldıktan sonra tüm gerekli bilgiler ekranda yer alacaktır. Bu sayede ekran üzerinden yapılacak inceleme ile birliktegerekli olan sigorta bilgileri öğrenilebilmektedir.

Sadece sigorta bilgisi konusunda değil, vatandaşların SGK borç sorgulama gibi işlemleri için de online olarak sunulan hizmetlerden yararlanması mümkündür.