Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü

SSK gün sorgulama gibi e devlet üzerinden sunulan diğer tüm SGK borç sorgulama ve prim kontrolü işlemleri de online olarak yapılabilmektedir. SSK gün sorgulamaişlem detaylarına birllikte bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü

SGK, sadece kurumlar üzerinden değil, internet üzerinden de vatandaşlara çeşitli hizmetler sağlamaktadır. Yapılacak olan online işlemler sayesinde bu konuda bilgi alınabileceği gibi kolayca sigorta takibi de yapılabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların yapması gereken işlemler, hangi konuda bilgi alınmak isteniyorsa, o hizmetin olduğu sayfaya giriş yapmaktır. SGK hizmetlerinin büyük bir kısmı e devlet kapısı üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle online olarak SSK gün sorgulama işlemlerini yapmak isteyen kişilerin e devlet kapısı üyeliğine sahip olması gerekmektedir. Üyelik ile birlikte istenilen zaman içerisinde SSK gün sorgulama yapılabilir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

E devlet kapısı üzerinden SSK sorgulama yapmak isteyenlerin giriş sonrasında SGK menüsü altında yer alan hizmetler arasından seçim yapması yeterli olmaktadır. Tüm 4A, 4B ve 4C’li sigortalı vatandaşlar için hizmetler sunulduğu için tüm sigortalı olan vatandaşlar SSK gün sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir. SGK sorgulama yapmak için ek bir bilgi girişine gerek kalmadığı gibi sadece hizmetlerin seçilmesi gerekmektedir. Seçim ile birlikte SSK gün sorgulama olarak ekranda tüm sigorta bilgileri yer alacaktır.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama kapsamında en çok yapılan işlemlerden birisi SSK hizmet dökümü almaktır. Sigorta konusunda tüm bilgilerin alınabileceği hizmet dökümü için sigorta türüne bağlı olarak SGK hizmetleri arasından hizmet dökümü seçilmelidir. Böylece ekranda hizmet dökümü yer alacak ve işiler kolay bir şekilde SSK sorgulama ile hizmet dökümüne ulaşabilecektir.

SGK sorgulama hizmetleri arasında yer alan SGK borç sorgulama sayesinde vatandaşların borçlarını anlık olarak istediği zaman görmesi sağlanmıştır. SGK borç sorgulama ile ilgili detaylı işlemler aşağıdaki adımlar takip edilerek yapılabilir.

SGK Borç Sorgulama

SSK sorgulama kapsamında yapılacak olan SGK borç sorgulama sayesinde tüm vatandaşların SGK’ya olan borcunu görüntülemesi mümkündür.SGK borç sorgulama için kişilerin sigortalı olması şartı aranmamaktadır. Bu açıdan tüm vatandaşların online olarak SGK borç sorgulama yapması ve ne kadar borcu olduğunu görerek ödemesi mümkündür. SGK borç sorgulama için web tahsilat servisi kullanılabilir. Servis üzerinden ilk olarak sorgu tipi olarak seçimler yapılmalıdır. Seçimlerin ardından ilgili hizmete dair kişinin borcu olup olmadığı görülebilir. SGK borç sorgulama yaparak borç dökümü alan kişilerin ekranda yazan borç ödeme adımlarını takip ederek tüm borçlarını ödemesi mümkündür. Bu açıdan SGK’ya olan tüm borçlar için online olarak yapılacak olan SGK borç sorgulama sonrasında ödeme imkânı da olması, kurumlar gidilmesine hiç gerek yoktur. Bu sayede özellikle zaman açısından sıkıntı yaşayan kişiler için online olarak SGK borç sorgulama yapılması büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Haberin Devamı