Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Hizmet Dökümü Alma

SSK hizmet dökümü sorgulama kapsamında SSK gün sorgulama yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı SSK hizmet sorgulama haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK, vatandaşların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşantısı boyunca sosyal güvenlik hizmetlerini sağlamak amacı ile kurulmuştur. SGK’nın sağlamış olduğu haklardan yararlanabilmek için çalışma hayatınız boyunca belirli bir miktarda ve sürede prim ödemiş olmanız gerekmektedir. Özel sektörde bir iş verene bağlı çalışıyorsanız işveren bu primleri ödedikleri maaş üzerinden hesaplama sureti ile SGK’nın belirlediği takvim içerisinde, kamu kurumlarında çalışıyorsanız da çalıştığınız kurum ya da kuruluş, eğer isteğe bağlı sigortalı isek primlerimizi kendimiz yine SGK priminin ödenmesi gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK Gün Sorgulama

SSK gün sorgulama işlemleri için e devlet kapısında yer alan ve SSK gün sorgulama işleminiz yapmanıza imkan sağlayacak hizmetten yararlanmanız gerekmektedir. SSK gün sorgulama için yapacağınız seçim sonrasında gün bilgileriniz ekranda yayınlanacaktır. Böylece SSK gün sorgulama sonuç sayfası üzerinden ihtiyaç duyduğunuz bilgileri öğrenebilirsiniz. SSK gün sorgulama için belirtilen SSK gün sorgulama adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

SSK Hizmet Dökümü Sorgulama

E devlet uygulamaları aracılığı ile kullanabilirsiniz. SGK’ya ödediğiniz ya da iş 3vereniniz tarafından ödenen prim miktarlarını, kaç gün üzerinden prim ödendiğini, işvereninizin primlerinizi düzenli bir şekilde ödeyip ödenmediğinin kontrolünü sağlamak amacı ile SSK hizmet dökümü sorgulama uygulamasını kullanabilirsiniz.

SGK vatandaşların kendileri hakkında ki bilgilere çok daha kolay ve çok daha hızlı ulaşmasını sağlamak için hizmete sunmuş olduğu e devlet uygulamaları ile sigorta iştirakçileri sigortalılıkları ile ilgili tüm bilgilere hem hızlı hem de doğru bir şekilde ulaşabilmektedirler. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve e- devlet şifresi kullanılarak gerçekleştirilebilir.

E Devlet Şifresi Alma

E devlet şifrenizi size en yakın PTT şubesinden TC. Kimlik Numarası taşıyan herhangi bir kimlik belgesi ibraz etmek sureti ile temin edebilir ve tüm e devlet hizmetlerine ulaşabilirsiniz.Bubakımdan kişilerin PTT’ye giderek bu işlemlerini yapması yeterli olacaktır. Üstelik şifre alma işlemleri çok kısa bir süre içerisinde tamamlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Sunulan hizmetler arasında sadece gün prim bilgisi değil, sigorta ile ilgili diğer bilgilere de erişim sağlanabilmektedir. Bu bakımdan bu hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. Sunulan hizmetlerin bir kısmı e devlet kapısı üzerinden bir kısmı da SGK’nın hazırladığı özel sayfalar üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu bakımdan hangi hizmet hakkında bilgi almak istiyorsanız, o hizmetin sunulduğu siteye ya da sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. Böylece sayfada yer alan bilgilerkapsamında kolay bir şekilde SSK gün sorgulama, SSK emeklilik sorgulama gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.