Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle Sigorta Sorgulama

SSK gün sorgulama işlemleri e devlet sigorta sorgulama kapsamında yapılmaktadır. SSK gün sorgulama hizmetlerinden yararlanarak sigorta sorgulama işlemlerini e devlet girişi ile yapmak için detaylara bakabilirsiniz.

SGK tarafından çalışan kişilere sağlanan güvence ile birlikte kişilerin hem çalıştığı süre boyunca çalışma hakları hem de kişilerin emekli olarak hayat güvencesi sağlanmaktadır. Bu bakımdan çalışanlar için sigortanın sağladığı bu hizmet oldukça önemlidir. Devlet tarafından da sigorta yapılması zorunlu olarak tutulduğu için kişiler haklarında herhangi bir mağduriyet yaşanması da mümkün olmamaktadır. Kişilerin SGK üzerinden sağladıkları sigorta güvencesi ile ilgili işlemlerini online olarak yapabilmesi mümkündür. Bu bakımdan online sunulan SSK sigorta sorgulama hizmetlerinden yararlanılması yeterli olacaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK sigorta sorgulama hizmetleri arasında en çok ilgi gören hizmet SSK gün sorgulama olmaktadır. SSK gün sorgulama kapsamında kişilerin sigortası ile ilgili tüm bilgileri görmesi ve bu anlamda gün takibi yapması da mümkündür. Bu bakımdan sizler de SSK gün sorgulama yaparak prim ödemelerinizi kontrol edebilirsiniz. SSK gün sorgulama işlemler için e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama nasıl yapılır?

SSK gün sorgulama için e devlet kapısı üyelik giriş yapıldıktan sonra SGK menüsü altında bulunan SSK hizmet dökümüne tıklanması gerekmektedirSSKhizmet dökümü üzerinden yapacağınız seçim ile birlikte tüm SSK gün sorgulama sonuç bilgileri ekranda yer alacaktır. İlgili hizmet kapsamında vatandaşların sadece gün sorgulama sonuçları değil, SSK bilgileri yer almaktadır. Bu bakımdan sigorta takibi yapılmak istendiğinde hizmet dökümü alınması yeterli olacaktır.

Gün sorgulamada dikkat edilmesi gereken nokta, çalışılan tüm süre boyunca prim ödemelerinin eksiksiz bir şekilde yapılmış olmasıdır. SGK hizmet dökümü aldığınızda, ay ay tüm prim ödemelerini görüntüleyebilirsiniz. Bubakımdan hangi ay içerisinde kaç gün üzerinden prim ödemesi yapıldığını kolayca görebilirsiniz.

SSK sigorta sorgulama kapsamında pek çok hizmet bulunmaktadır. Her ne kadar en çok kullanılan hizmet SSK hizmet dökümü alma olsa da SGK tarafından sigorta sorgulama işlemlerinin yapılması için pek çok hizmet sunulmuştur. Bu hizmetlerden de yararlanmak için aynı şekilde e devlet kapısı girişi yapmanız gerekmektedir. E devlet kapısında üyelik girişolmadan işlem yapılması mümkün olmadığı için kişilerin üyelik girişi yapması zorunlu bir işlemdir. Eğer üyelik bulunmuyorsa, üye olunması gerekir. Üyelik için ise ilk olarak PTT’ye gidilmeli ve PTT’den e devlet şifresi alınması gerekmektedir. E devlet şifresi alındıktan sonra e devlet giriş ekranına bu şifre yazılarak siteye giriş yapılabilmektedir. Böylece istenildiği zaman sadece SSK sorgulama işlemleri için değil, diğer tüm e devlet kapısı hizmetlerinden yararlanılması ve online işlem yapılması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı