Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Sigorta Prim Sorgulama

SSK gün sorgulama için e devlet kapısı girişi yaparak SGK sigorta prim sorgulama bölümünden sorgulama yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama hizmet sayfasında sigorta sorgulama detaylarını öğrenmek için yazımızı inceleyiniz.

SGK tarafından sunulan hizmetlerde özellikle 4A için prim ödemeleri çok önemlidir. İş verenler tarafından yapılacak olan aksaklıklar, kişilerin direk emeklilik tarihini etkilemektedir. Bu nedenle kişilerin sigorta işlemlerini yakından takip etmesi ve herhangi bir hatanın ya da aksaklığın yapılmasının önlenmesi gerekmektedir. Bu tür durumlar için online olarak sunulan hizmetler sizi için büyük bir yardım sağlayacaktır. ÖzellikSSK gün sorgulama olarak bilinen ve pek çok sigortalı tarafından kullanılan SSK gün sorgulamahizmetinden sizler de yararlanabilirsiniz. Yapacağınız işlemler sonucunda gün takibini yapacağınız sigortanızda ödemelerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilebilmektedir

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK Gün Sorgulama

SSK gün sorgulama işlemlerini yapmanız için hizmet dökümü almanız gerekir. Hizmet dökümü için ise ilk olarak e devlet girişi ardından da SGK’nın ilgili hizmetlerini seçmeniz gerekmektedir. Böylece kolayca açılan bilgi ekranı üzerinden SSK gün sorgulama yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama yapıldığında, ekranda yer alan döküm üzerinden gün bilgilerini kontrol etmeniz gerekir. Döküm ayrıntılı bir şekilde hazırlandığı için herhangi bir sorun yaşamadan ya da yanlış bir hesaplama yapmadan gün takibini yapabilirsiniz. Üstelik yayınlanan sonuçlarda, vatandaşlar için kolaylık sağlanarak toplam gün bilgisi, aylık ve yıllık oranlardaki gün durumu da detaylı olarak belirtilmektedir. Böylece ek bir hesaplama yapmanıza gerek kalmadan yayınlanan bilgiler üzerinden gün sorgulama için ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK Sigorta Prim Sorgulama

SSK sigorta sorgulama vatandaşların sigorta takibi yaparak yapabileceği bir işlemdir. Bu nedenle SSK sigorta prim sorgulama için sigorta dökümünün alınması gerekmektedir. Alınacak olan döküm ile birliktekişilerin aynı SSK gün sorgulama işlemlerinde olduğu gibi prim ödemelerini kontrol etmesi mümkündür. Prim ödemeleri gün bilgisinin yanında kişi hesabına kaç günlük kazanç gösterildiğini de içermektedir. Bu nedenle ay içerisinde ne kadar prim ödemesinin yapıldığını ilgili aya bakarak görebilirsiniz. Böylece hangi ay içerisinde kaç günlük prim ödemesini yapıldığı, primlerin düzelip ödenip ödenmediğinden tam ödenip ödenmediğine SSK sigorta sorgulama ile sizler de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların belirtilen hizmet için e devlet kapısı giriş yapması çok önemlidir. Giriş yapılmadan hiçbir hizmete erişim sağlanamayacak ve hizmet de alınamayacaktır. Bu nedenle vatandaşların bu noktaya dikkat etmesi ve yararlanmak istedikleri hizmetlerden önce giriş yapması gerekmektedir. Giriş ile birlikte sadece SGK hizmetleri değil, tüm e devlet hizmetleri için koyulmuş olan kısıtlama kaldırılacak ve vatandaşların kendi kimlik bilgileri üzerinden hizmetler aracılığı ile işlem yapması sağlanacaktır.