Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Borç Sorgulama

SSK gün sorgulama işlemlerinde dikkat edilecek noktaları e devlet SSK gün sorgulama haberimiz ile öğrenebilirsiniz.SGK borç sorgulama işlemleriyle ilgili tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Borç Sorgulama

SGK tarafından sunulan işlemlerde kişilerin en çok yaptığı hata, ekranda yer alan formlara yanlış bilgilerin girilmesidir. Özellikle ne zaman emekli olurum gibi sonuca direk etki edecek hatalar, vatandaşların yanlış bilgi almasını sağladığı için dikkat edilmeli ve doğru bilgilerin girişi yapılarak, uygulamalardan yararlanılmalıdır. Bu kapsamda sizler de SSK gün sorgulama gibi işlem yapacaksanız, doğru seçimleri yaparak uygun hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

Hesaplamalar dışında sorgulama işlemlerinde en çok e devlet girişi konusunda sorun yaşanmaktadır. Özel sayfalar üzerinden sunulan SGK hizmetleri dışında kalan tüm hizmetler e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuşdurumdadır. Bu bakımdan kişilerin yapacakları sorgulama işlemlerinde kendi sigorta türlerine uygun olan hizmetleri seçerek SSK gün sorgulama gibi işlemleri tamamlaması gerekmektedir. Böylece hem bilgilere ulaşılması hem de sorun yaşamadan işlemlerin tamamlanması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Bu bağlamda SSK gün sorgulama yapmak isteyen kişilerin yapması gereken hizmet dökümü almaktır. 4A hizmet dökümü, SSK’lı olarak çalışan kişiler için hazırlanmıştır ve bu nedenle de SSK gün sorgulama yapmak isteyenlerin e devlet kapısı girişi yaptıktan sonra 4A seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Seçim ile birlikte tüm sigorta durumu hizmet dökümü aracılığı ile sunulacaktır. Hizmet dökümü sigorta ile ilgili en önemli bilgileri ve detayları sunduğu için vatandaşların da sonuç sayfası üzerinden istediği bilgileri öğrenmesi kolay olacaktır.

SSK gün sorgulama bağlantısına e devlet kapısı giriş yapmadan ulaşan kişiler için giriş ekranı açılacaktır. Eğer vatandaşlar giriş işlemlerini yapmazsa, SSK gün sorgulama yapılması da mümkünolmayacaktır. Bu nedenle ilgili ekranda yer alan adımları takip ederek üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye giriş sonrasında ilgili döküm ekranda yer alacaktır. Fakat eğer e devlet üyeliğiniz bulunmuyorsa, bu konuda yapılması gereken tek işlem e devlet kapısı üyeliği almaktır. Üyelik almak için PTT’ye başvuru yapmanız yeterli olacak ve sonrasında e devlet kapısı için giriş yapılabilecektir. Ardından giriş bilgileriniz ile sisteme giriş yaptığınızdaSSK gün sorgulama yapmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Gün sorgulana işlemlerinin yanında SGK’ya olan borçlarınızı da ilgili hizmet olan SGK borç sorgulama menüsünden sorgulayabilirsiniz. Aldığınız bir hizmet karşısında borcunuzun olup olmadığını ve varsa ne kadar borcunuzun olduğunu SGK borç sorgulama yaparaköğrenebilirsiniz. SGK tarafından online olarak sunulan tüm hizmetler ücretsiz olarak sunulduğu için tüm hizmetleri seçerek durumunuza bakabilirsiniz. Bu bakımdan sınırsız işlem seçeneği sunulmuş durumdadır ve sizler de istediğiniz konularda seçimler yaparak bilgi alabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemleri online web tahsilat bölümünden yapılmaktadır.