Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İşlemlerini E Devletten Yapabilirsiniz

E devlet girişi ile SSK gün sorgulama yapılarak tüm sigorta bilgilerine ulaşılabilir. SSKgün sorgulama ve diğer SGK sorgulama işlemleri detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama İşlemlerini E Devletten Yapabilirsiniz

SGK tarafından sunulmakta olan online hizmetler vatandaşların sigortaları hakkında bilgi almak için başvurabileceği tek resmi hizmetlerdir. Bu nedenle diğer siteler üzerinden herhangi bir işlem yapılması sigorta sorgulama işlemlerinin yapılmasını sağlamayacaktır. SSK gün sorgulama olarak sunulan hizmetler sadece e devlet kapısı üzerinden kullanıma açılmıştır. Bu nedenle vatandaşların yapacağı işlemlerdeSGK'nın resmi internet sitesini ya da e devlet kapısını kullanması gerekir. Online olarak yapılacak olan SSKgün sorgulama işlemleri sonrasında vatandaşların sigorta bilgilerini öğrenme ve bilgiler üzerinden inceleme yapması mümkündür. Tüm sigortalılar için geçerli olan SSK sorgulama işlemlerinde vatandaşların herhangi bir prim eksiğinin olup olmadığını da görmesi kolaydır.

Sorgulama yapacak olan vatandaşların SGK’nın resmi hizmetlerini tercih etmesi ile birlikte hem güncel hem de doğru bilgilere ulaşması mümkündür. Bu nedenle yapılacak olan işlemlerin e devlet kapısı üzerinden yapılması yeterli olacaktır. SSK sorgulama hizmetinden yararlanacak olan vatandaşlar sigortaları ile ilgili tüm detayları görebildiği gibi SGK üzerinden alınan diğer hizmetlerdeki durumunu da görüntüleyebilir. Bu açıdan e devlet kapısına giriş yapılması yeterlidir.

Haberin Devamı

E devlet kapısı üzerinden yapılacak olan SSK sorgulama işlemlerinde vatandaşların sisteme giriş yapması gerekir. Fakat giriş yapılabilmesi için daha önceden alınmış olan e devlet kapısı şifresinin bulunması gereken. Aksi halde e devlet kapısına giriş yapılamayacak,SSK sorgulama işlemleri de gerçekleştirilmeyecektir.

SSKgün sorgulama yapmak isteyen vatandaşların giriş işlemleri sonrasında sistemde bulunan 4A hizmet dökümü bağlantısınatıkmaması gerekir. Hizmete tıklanması ile birlikte ekranda yer alacak bilgiler üzerinden kolay bir şekilde SSK sorgulama yapılabilir. SSK prim sorgulama,SSKgün sorgulama gibi tüm işlemler için de aynı adımların takip edilmesi ve 4A hizmet dökümü alınması gerekir. Hizmet dökümü vatandaşların sigortanın açılış tarihinden itibaren tüm bilgilerini içeren özel bir dökümdür ve sigorta konusundaki tüm bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan sigorta ile ilgili işlemlerde hizmet dökümü alınması yeterlidir. Üstelik hizmet dökümünde işe giriş ve çıkış tarihlerine kadar detaylı bilgiler yer almaktadır.

Haberin Devamı

Sigorta konusunda önceki zamanlarda kurumlaragidilmesi gerekirken artık online SSKgün sorgulama hizmetlerinden yararlanması yeterli olmaktadır. Bu açıdan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlanmış ve ihtiyaç halinde direkt internet üzerinden bilgilere ulaşılması kolaylaştırılmıştır. Sizde belirtilen adımları takip ederek tüm sigorta ihtiyaçlarınızda kolay bir şekilde internet üzerinden bilgi sağlayabilir ve ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Yapılan açıklamalarda da sürekli olarak vatandaşların online hizmetlerinden yararlanması ve bilgi alması istenmektedir. Üstelik edevlet kapısı üyeliği bulunmayan vatandaşlar PTT üzerinden kolay bir şekilde şifre alarak sisteme giriş yapabilir.

Haberin Devamı