Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

SSK gün sorgulama işlemleri e devlet üzerinden şifre ile yapılmaktadır. SSK gün sorgulama yaparak sigorta prim ödemelerini kontrol edebilirsiniz. SSK sorgulama hizmet detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Vatandaşların online olarak yapacağı işlemlerde sigortaları ile ilgili bilgi alması mümkün duruma geldiği için kolay bir şekilde internet üzerinden işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Bu açıdan sizler de SSK gün sorgulama gibi SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir ve sigortanızı yakından takip etme fırsatı bulabilirsiniz. Vatandaşların yapacağı işlemlerde e devlet üzerinden giriş yaparak hizmetlere ulaşması gerektiği için SSK gün sorgulama ve diğer SSK sorgulama hizmetlerinde kişilerin e devlet üyeliğinin olması zorunludur.SSK sorgulama hizmetleri olarak online olarak e devlet SGK menüsü altında pek çok hizmet bulunmaktadır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bu bakımdan vatandaşların sisteme erişim sağladıktan sonra bu hizmetler arasından uygun olanını seçmesi yeterli olacak ve ilgili hizmet ile ilgili kolay bir şekilde bilgi alınabilecektir. Sigortası olan tüm vatandaşlar için geçerli olan bu durum sayesinde kurumlara başvuru yapmak ya da kurumlar üzerinden sigorta takibi yapmak gibi işlemlere gerek kalmamıştır. Bu sayede vatandaşlar istedikleri anda SSK gün sorgulama yaparak sigorta bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu ayrıcalıktan sizler de yararlanarak sigorta konusundaki işlemlerinizi kolay bir hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama olarak yapılacak olan işlemlerde vatandaşların 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklaması gerekmektedir. 4A hizmet dökümüne tıklandıktan sonra hizmet dökümü detaylı olarak ekranda yer alacaktır. Bu bakımdan vatandaşların yayınlanan bilgiler üzerinden yapacağı incelemeler birlikte hem SSK gün sorgulama hem de diğer sigorta bilgilerine ulaşması mümkündür. Bu konuda herhangi bir kriter bulunmadığı gibi istenildiği zaman sigorta bilgileri üzerinden sorgulama yapılabilir. Kişilerin çalıştığı dönem için yapılacak olan prim ödemeleri bir sonraki ayın sonuna kadar yapılabildiği için kişilerin sigorta bilgilerini bir ay sonradan takip etme şansı bulunmaktadır. Bu bakımdan online olarak SSK gün sorgulama yapacak olan vatandaşların bu detaya da dikkat etmesi ve bunu göz önünde bulundurarak işlemlerini yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

E Devlet Üyeliği

E devlet bünyesinde devlet tarafından vatandaşların kullanımına sunulan pek çok resmi hizmete ulaşmak mümkündür. Üyelik gerektiren bir sistem olduğu için vatandaşların ilk olarak üyelik alması ve üyelik bilgileri ile sisteme erişim sağlaması gerekmektedir. Erişim sağladıktan sonra yapılacak olan tek işlem, hizmetler arasından seçim yapmaktır. Gerek SSK sorgulama ve diğer SGK işlemleri gerekse de diğer kurumlara ait hizmetler arasından yapılacak olan seçim ile birlikte kolayca online olarak bilgilere erişim sağlanabilir. E devlet üyeliği almak isteyen vatandaşların PTT’ye başvuru yapması yeterli olacak ve bu sayede alınan şifre ile portala giriş yapılabilir.