Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama ile Sigorta Sorgulamalarınızı E Devletten Yapabilirsiniz

SSK gün sorgulama ile birlikte diğer tüm SGK sigorta sorgulama işlemlerinizin tek adresi e devlet girişidir. SSK gün sorgulama hizmetleriyle sigorta prim ödemelerinizi düzenli olarak takip edebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama ile Sigorta Sorgulamalarınızı E Devletten Yapabilirsiniz

Sigorta sorgulama konusundaki işlemler, SGK tarafından e devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler sayesinde çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. SGK’nın şubelerine gitmeden ve herhangi bir ücret ödemeden online olarak yapılacak sorgulamalar ile birlikte başta sigorta olmak üzere tüm SGK hizmetleri hakkında işlem yapılarak bilgi alınabilmektedir. Bu konuda vatandaşların sahip olması gereken tek bilgi, e devlet üyeliği giriş bilgileridir. Eğer vatandaşların herhangi bir e devlet kapısı üyeliği bulunmuyorsa, e devlet kapısı için üyelik işlemlerin yapılarak e devlet şifresi alınması yeterli olacaktır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK Gün Sorgulama Hizmetleri

E devlet kapısı girişi yapıldıktan sonra SGK menüsü altında yer alan hizmetler aracılığı ile istenilen SSK gün sorgulama işlemli yapılabilir. Yapılacak işlemlerde herhangi bir kriter bulunmadığı gibi sigorta hizmetlerinden yararlanırken; 4A, 4B ve 4C seçeneklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde yapılacak olan SSK gün sorgulama işlemlerinde hata mesajları alınabilir. SSK sorgulama konusunda en çok yapılan işlem SSK hizmet dökümüdür. SSK gün sorgulama hizmetlerinden birisi olan SSK hizmet dökümü sayesinde SSK prim sorgulama gibi işlemler yapılabilmektedir. Bu açıdan sigorta takibi yapmak isteyenlerin hizmetler arasından yapacağı hizmet dökümü seçeneği yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Hizmet dökümünde sorgulama tarihinden itibaren sigortanın açılış tarihine kadar geçen süre içerisindeki tüm sigorta işlemlerin görüntülenmektedir. Bu açıdan kişilerinyapacakları işlemler ile birlikte tüm sigorta ödemesinikapsayansüre çerisindeki işlemler hakkında bilgi alması mümkündür. Bu açıdan herhangi bir süre kısıtlaması da bulunmamaktadır. Bu açıdan SSK gün sorgulama büyük bir avantaj sunmakta ve geçmişe dönük olarak da sorgulama yapılmasını mümkün kılmaktadır. Sigortası olan tüm vatandaşlar için geçerli olan bu durum sayesinde kişilerin online olarak işe giriş ve çıkış tarihlerini, SSK başlangıç tarihini öğrenmesi mümkündür

Haberin Devamı

SSK Prim Sorgulama

Hizmet dökümü üzerinden gerçekleştirilebilecek işlemlerden birisi de SSK prim sorgulama hizmetidir. SSK sigorta sorgulama ile prim ödemeleri takip edilerek, işveren tarafından prim ödemelerinin düzenli yapılıp yapılmadığı görülebilmektedir. Bunun için hizmet dökümü aldıktan sonra her ay için yapılan prim ödemeleri kontrol edilmelidir. Prim ödemelerinde iki nokta önemlidir. İlk olarak ödeme yapılan gün sayısı, ikincisi ise ne kadarlık bir prim ödemesinin yapıldığıdır. Eksik olarak yapılan prim ödemelerinde kişilerin emekli olma tarihi uzayacaktır bu nedenle mağdur olmamak adında SSK sigorta sorgulama yapılarak prim ödemeleri yakından takip edilmelidir. Böylece olası bir mağduriyet de önceden görülerek önlenebilecek ve geriye dönük olarak eksik prim ödemeleri tamamlanabilecektir.