Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle Sigorta Bilgilerini Görüntüleyebilirsiniz

SSK gün sorgulamahizmetleri sayesinde sigorta konularında bilgi sağlayabilirsiniz. SSK gün sorgulama işlemlerinin e devlet sayfasından nasıl yapılacağını haberdeki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama İle Sigorta Bilgilerini Görüntüleyebilirsiniz

Sigorta üzerinden işlem yaparak bilgi almak isteyen vatandaşlar SSK gün sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir. SSK sorgulama aracılığı ile sigorta konusunda öğrenilmek istenen tüm bilgilere erişim sağlanabilmektedir. Özelliksigorta takibi yapmak isteyen kişiler, SSK gün sorgulama yaparak bu konuda gerekli olan işlemleriyapabilmektedir. SSK sigorta sorgulama ile prim takibi ya da gün bilgisi öğrenmek isteyenlerin SSK hizmet dökümü alması gerekmektedir. Bu açıdan e devlet kapısı üzerinden sunulmakta olan SSK gün sorgulama hizmet listesine erişim sağlanması gerekmektedir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Hizmet dökümü dışında GSS gibi tüm sigortalıların ortak bir şekilde yararlanabildiği hizmetler için de online olarak SGK sorgulama yapılabilmektedir. SGK gün sorgulama yapılarak borç takibi, hizmetinden yararlanılıp yararlanılmadığı ve tescil bilgisi gibi durumlarda bilgi sağlanabilmektedir. Özellikle aile içerisinde sağlık hizmetlerinden yararlanılması için yapılan provizyon bilgileri için online olarak yapılacak sorgulamalar büyük bir olaylık sağlamaktadır. Sunulan hizmetler sayesinde tekrar tekrar SGK’ya gitmeye gerek kalmadığı gibi tüm işlemler kolay bir şekilde online olarak yapılabilmekte ve işlemler tamamlanabilmektedir.

Haberin Devamı

SSK hizmet dökümü alacak olan sigortalı vatandaşların e devlet kapısına giriş yaptıktan sonra SGK hizmetleri arasında bulunan 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklaması gerekmektedir. İlgili hizmet sayesinde vatandaşların güncel hizmet dökümü ekranda yer alacaktır. Bu açıdan ek bir işlem yapmadan direk hizmet dökümüne erişim sağlanabilmektedir. Vatandaşların e devlet üzerinden yapacağı hizmet döküm işlemleri sadece 4A’lı olan SSK’lılar için geçerli değildir.

Bağkur’lu olan vatandaşlar da hizmet döküm alabilmektedir. Bağkur’luların hizmet dökümü alabilmesi için 4B kategorisinde yer alan 4B hizmet dökümüne tıklanması gerekmektedir. Böylece iki sigorta türü için de gerekli olduğu dönmelerde online olarak hizmet döküm alınarak sigorta takibi yapılabilmektedir. Sigorta konusunda bilgi alma isteyen tüm vatandaşlar belirtilen adımları takip ederek bilgi sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı

Bilgi almak için vatandaşların e devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. Eğer e devlet üyeliği bulunmuyorsa, vatandaşların ilk olarak üyelik açması ve e devlet kapısı için gerekli olan şifreyi temin etmesi gerekmektedir. Şifre işlemleri için PTT’ye başvuru yapılarak şifre ücretinin ödenmesi gerekir. Böylece giriş için gerekli olan şifre temin edilebilmektedir. Şifre alındıktan sonra ise giriş ekrandan yer alan bölümdeki şifre bölümüne girilmelidir. Şifre ile birlikte giriş için T.C. kimlik numarasının da kullanılması gerekmektedir. Bu sayede tüm e devlet online hizmetlerinden yararlanılarak bilgi sağlanabilmektedir. İlgili hizmetler arasında SGK hizmetleri de yer aldığı için SSK gün sorgulama da bu sayede yapılabilmektedir.