Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle Hizmet Detaylarını Görebilirsiniz

SSK gün sorgulama uygulaması ile SSK hizmet dökümünü e devlet kapısından alabilirsiniz. SSK gün sorgulama ve diğer sigorta detaylarına bakalım.

SSK Gün Sorgulama İle Hizmet Detaylarını Görebilirsiniz

SGK tarafından sunulan online işlemler, sigorta takibi yapmak isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlarken, hizmetlerin ücretsiz olarak sunulduğu için tüm vatandaşlar tarafından kullanılabileceği belirtildi. SSK gün sorgulama işlemleri için e devlet kapısı üzerinden hizmetlerin sunulması tercih edilirken, vatandaşların da SSK sorgulama işlemleri için e devlet kapısı yapmasının yeterli olacağı ifade edildi. SSK sorgulama işlemleri için giriş yapılması dışında ek bir işlem yapılmasına gerek kalmadığı gibi SSK sorgulama dışında e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden de yararlanılabilecek.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK gün sorgulama işlemlerinin yapılması için yapılan bilgilendirmelerde vatandaşların e devlet kapısından yararlanması gerektiği belirtilirken devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlere erişim sağlanması için üyelik gerekmektedir. Üyelik giriş yapılarak erişim sağlanacak olan SSK gün sorgulama hizmetleri aracılığı ile sigorta takibi ve SGK hizmetlerinden yararlanmak mümkün olacaktır. Yapılan açıklamalarda vatandaşların ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabileceği ifade edilirken, sigorta ve SSK gün sorgulama hizmetlerinin tüm vatandaşların kullanımına sunulduğu belirtildi. Vatandaşların yapacakları işlemlerde bu doğrultuda e devlet giriş yapması yeterli olacakken, üyeliği olmayan vatandaşların üyelik işlemlerini yerine getirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Sigorta sorgulama hizmetlerinin dışında 4A, 4B ve 4C’lilere yönelik özel hizmetlerin de bulunduğu SGK hizmetleri listesinde GSS borç sorgulama ve durum bilgisi ama gibi işlemlerin de yapılması mümkündür. Sunulan hizmetler ile vatandaşların SGK’ya gitmesi büyük ölçüde gerekmezken, online olarak erişim sağlanan hizmetler aracılığı ile tüm sigorta ve SGK konularında bilgi alınması mümkündür. Ücretsiz olarak erişim sağlanmasının avantajı ile birlikte cep telefonların için geliştirilen uygulamaları kullanılarak dahi bilgi alınarak işlemler yürütülebilmektedir. Bu açıdan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlanarak, sadece SGK hizmetlerinde değil, tüm devlet hizmetlerinden yararlanılması için uygun bir ortam oluşturularak güvenli bir şekilde hizmetler sunulmuştur.

Haberin Devamı

E Devlet Üyeliği Alma

Vatandaşların sadece SGK hizmetleri için değil, e devlet üzerinden yapacakla işlemler için sorun yaşadığı e devlet üyeliği alma konusunda da açıklamalar yapılarak vatandaşlar bilgilendirilirken, en kolay şekilde e devlet üyeliği almak için yapılacak işlem PTT’ye gitmek. Vatandaşların bizzat başvuru yapması gereken şifre alım için şifre ücretinin de ödenmesi zorunlu olurken, ücretin ödenmesi ile birlikte giriş yapılabilmesi için gerekli olan şifre temin edilebilecek. Şifre alındıktan sonra ise e devlet kapısı üyelik girişi bölümünde yer alan T.C. kimlik numarası ve şifre alanlarının doldurulması ile birlikte e devlet hizmetlerinden yararlanılabilecek. Aynı zamanda SGK hizmetleri de bu sayede kullanılabilecek.