Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle E Devlet Sigorta Sorgulama İşlemleri

SSK gün sorgulama sayesinde vatandaşların SSK hizmet dökümü alarak sigorta takibi yapması kolaylaşmıştır. Online olarak SSK gün sorgulama aracılığı ile tüm sigorta sorgulama işlemleri yapılabilir.

SSK Gün Sorgulama İle E Devlet Sigorta Sorgulama İşlemleri

Vatandaşların SGK üzerinden aldıkları hizmetler için bilgi alması gerektiğinden önceki yıllarda sadece SGK hizmet dökümü bilgisi alınabildiği gibi geliştirilen hizmetler sayesince SGK tarafından sağlanan pek çok hizmet için online olarak sorgulama yapılarakbilgi alınabilmektedir. SSK gün sorgulama olarak adlandırılan hizmetler sayesinde 4A, 4B ve 4C’lilere özel olarak pek çok uygulama geliştirilmiştir. E devlet kapısı üzerinden sunulan bu uygulama ve hizmetler aracılığı ile vatandaşlarınkolay bir şekilde sigortaları hakkında merak ettiği detaylara erişimsağlanması mümkündür.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama yapılması için e devletkapısı üyeliğinin olması yeterlidir. Üyelik üzerinden giriş yapıldığı her an, güncel SSK durumu görüntülenebilir. Bu açıdan SSK sorgulama kapsamında 4A kategorisi altında yer alan hizmetlerden yararlanılabilir. Özellikle sigortanın giriş, prim ödeme ve gün sayısı gibi konularda sorgulama yapılmak isteniyorsa, SSK hizmet döküm alınması yeterli olacaktır. Sigorta sorgulama, SSK gün sorgulama olarak en çok yapılan işlemlerin başında gelmektedir ve sigorta hakkındaki hemen hemen tüm detaylara sadece hizmet dökümü üzerinden ulaşılabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların SSK sorgulama ve SGK hizmetlerinden yardım alması yeterli olmaktadır.

Haberin Devamı

İnternet Üzerinden SSK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SSK gün sorgulama hizmetlerinden birisi olan SSK hizmet dökümü de e devlet kapısıüzerinde kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan vatandaşların hizmet dökümü için de e devlet kapısı üyeliğine ihtiyacı vardı. Üyelik girişi yaptıktan sonrasistemde yer alan hizmet 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklanmasıyeterli olacaktır. Seçim yapılması ile birlikte ekranda hizmet döküm yer alacaktır. Sigorta sorgulamaüzerinden yapılacak incelemeler ile birlikte ise tüm detaylara ulaşılabilir.

SSK gün sorgulama olarak ne zaman emekli olurum ve aylık hesaplama gibi işlemler de mevcuttur. Fakat belirtilen hizmetler ayrı bir sayfa üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan direk hizmet sayfalarına giriş yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarınyapacağı işlemlerde hangi hizmet üzerinden bilgi alınmak isteniyorsa, sistemde yer alan formu doğru şekilde doldurması gerekmektedir. Aksi halde işlem yapılması mümkün olmayacağı gibi işlem yapılan durumlarda da vatandaşların alacağı bilgiler yanlış olacaktır. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına sorgulama yapacak vatandaşların detaylara dikkat etmesi gerekmektedir. Bazı hizmetlerde gereken prim bilgileri gibi detaylar için hizmet dökümü alınması daha yararlı olacaktır. Bu sayede hem güncel bilgiler üzerinden işlem yapılması hem de olası yanlışlıkların yaşanması da önlenmiş olacaktı. Bu açıdan vatandaşların işlerini garantiye alarak SSK sorgulama işlemlerini yapması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı