Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle E Devlet Sigorta Hizmet Takibi Yapabilirsiniz

SSK gün sorgulama işlemini e devlet şifresi ile yaparak sigorta sorgulamanızı yapmış olursunuz. SSK sigorta gün takibi ve prim ödemelerinizi buradan kontrol edebilirsiniz. SSK gün sorgulama detaylarına bakalım.

SSK Gün Sorgulama İle E Devlet Sigorta Hizmet Takibi Yapabilirsiniz

Sigorta konusunda vatandaşların SGK’ya müracaat ederek bilgi alması kurum içindeki iş yoğunluğunu arttıracağı ve böyle bir işlemin yapılmasını vatandaşlar için de zor olacağı nedeniyle online olarak SSK gün sorgulama hizmetleri hazırlanmıştır. İnternet üzerinden sunulan SSK sigorta sorgulama hizmetleri aracılığı ile vatandaşların gerek sigorta gerekse de diğer SGK hizmetlerine dair bilgi alması mümkün hale gelmiştir. Bu sayede tüm vatandaşlar ihtiyaç halinde online olarak hazırlanan uygulamalardan yararlanarak ihtiyaç duyduğu bilgiyi alabilmektedir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama hizmetleri e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu nedenle e devlet kapısının kullanılması ve e devlet kapısı üyeliği ile giriş yapılması gerekmektedir. Giriş işlemleri sonrasında SGK menüsü altında yer alan hizmetlerin seçilmesi ile birlikte istenilen SSK gün sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Bu doğrultuda tüm vatandaşların sadece yapması gereken işlem, e devlet kapısı girişi ile birlikte hizmetin seçilmesidir. Böylece tüm konularda bilgi sahibi olunabilir.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama yaparak sigorta prim takibi, sigorta gün ödemeleri ve sigortanın ilk açıldığı günden itibaren sigorta üzerinden yapılan işlemleri görüntülemek mümkündür. Bu doğrultuda ilgili SSK gün sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için hizmet dökümünün alınması yeterli olmaktadır.

SSK Sigorta Hizmet Dökümü Alma

SSK gün sorgulama işlemleri için alınması gereken hizmet dökümü için vatandaşların 4A kategorisi altında bulunan hizmet dökümü bağlantısına tıklaması gerekmektedir. Fakat belirtildiği gibi ilk olarak e devlet kapısı girişi yapılmalıdır. Böylece 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklanması ile birlikte kişinin tüm sigorta bilgileri ekranda yer alacaktır. Böylece kolay bir şekilde bilgiler üzerinden inceleme yapılarak prim ödemelerinin takip edilmesi gibi işlemler yapılabilmektedir. 4A’lılar dışında ilgili işlemleri 4B’li olan vatandaşlar da yapabilmektedir. Fakat bu seçenekte kişilerin 4B kategorisi altında bulunan 4B hizmet dökümünü seçmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama kapsamında e devlet kapısı üzerinden sunulmayan bazı hizmetler de bulunmaktadır. Bu hizmetler de yoğun bir şekilde kullanılmakta ve işlem yapılmaktadır. 4B’de sigorta bilgilerinin yanında vatandaşların ödemesi gereken prim borcu da görüntülenmektedir. Bu açıdan online olarak alınacak hizmet dökümü ile birlikte borç bilgisi de öğrenilebilmektedir

Vatandaşların online olarak yapacağı SGK işlemleri için e devlet kapısı üyeliğinin bulunmaması hallerinde, PTT’ye başvuru yapılması gerekmektedir. PTT üzerinden yapılacak işlemler sayesinde kişilerin e devlet kapısına giriş yapabileceği şifresi de vatandaşlar temin edilecektir. Böylece e devlet kapısı giriş ekranında yer alan şifre bölümüne alınan şifrenin girilmesi ile birlikte işlemler tamamlanmış olacak ve kolayca online sorgulamalar yapılacaktır.