Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Hizmetleri İle Sigorta Bilgilerinize Ulaşın

SSK gün sorgulama ile sigorta bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz. SSK hizmet sorgulama işlemleri ve SSK sorgulama hizmetlerinden nasıl yararlanacağınızı yazının devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Sigortası bulunan vatandaşların sigorta prim bilgilerinden sigorta giriş tarihine kadar sigortası ile ilgili tüm detaylara ulaşabilmesi mümkündür. Online olarak sorgulama yapabilmeniz ve böylece ihtiyaç duyduğunuz konularda SGK tarafından sağlanan hizmetler ile resmi bilgi alabilirsiniz. Yapacağınız işlemler için farklı hizmet sayfaları oluşturulduğu için hizmet sayfalarına giriş yapmanız yeterli olacaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SGK tarafından oluşturulmuş en kapsamlı hizmet kanalı E-SGM hizmet ekranıdır. Pek çok hizmetin barındırıldığı E-SGM üzerinden sigorta hizmet dökümü başta olmak emeklilik işlemleri dahi, E-SGM üzerinden yapılabilmektedir. İşlem yapmak için ilk olarak sistem giriş ekranında sizden istenen bilgilerigirmeniz gerekir. Bilgiler için T.C. kimlik numarası gibi kimlik bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Fakat bu noktada bazı detaylar bulunmaktadır. E-SGM üzerinden kimin sigorta bilgilerine erişim sağlanmak isteniyorsa, o kişinin bilgileri giriş ekranına girilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Giriş işlemlerinin yapılmasının ardından ekranda yer alan menü üzerinden istediğiniz şekilde seçim yapabilir ve böylece SSK gün sorgulama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. SSK hizmet sorgulama ile alabileceğiniz en kapsamlı bilgi SSK hizmet dökümüdür. SGK hizmet dökümü almanız ile birlikte, sigortanızın başlangıç tarihinden itibaren sigortanız üzerinden yapılan tüm işlemlerinizi görebilirsiniz. Böylece hangi tarihlerde sigortanız üzerinden işe giriş ve çıkış işlemlerinizi yaptığınızı, toplamda ne kadar priminizin olduğunu ve sigortanız dahilinde ne kadar kazanç sağladığınızı görebilirsiniz.

Tüm vatandaşların giriş yaparak yararlanabileceği SSK sorgulama hizmetleri sayesinde hem sigortanızın düzenli ödenip ödenmediğini görebilir, hem de emekli olabilmeniz için hesaplamalarınızda sigorta bilgileriniz kullanabilirsiniz. Ayrıca sigortası olmayan kişilerin de giriş yapabildiği E-SGM, sigortaların aktif olup olmadığını görebilmek için tescil sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. Yapacağınız işlemler sayesinde tüm SGK avantajlarından yararlanarak, resmi bilgiler sayesinde ihtiyaç duyduğunuz anda tüm belirtilen hizmetlerden yararlanabilirsiniz. SSK sorgulama işlemleri sadece E-SGM üzerinden değil, E Devlet üzerinden de sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı