Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Hizmeti E Devletten Nasıl Alınır?

SSK gün sorgulama hizmetleri SGK tarafından sunulan resmi hizmetlerdir. Tüm vatandaşların kullanımı için e devlet girişinden SSK gün sorgulama vediğer sigorta bilgileri öğrenilebilmektedir.

SSK Gün Sorgulama Hizmeti E Devletten Nasıl Alınır?

Türkiye’de vatandaşların güvencesi olan ve gerek çalışan dönemde gerekse de emekli olduktan sonra vatandaşlara SGK tarafından sağlanan hizmetler büyük bir avantaj yaratmaktadır. Sigortalı olarak bir işte çalışan kişi sağlık gibi hizmetlerden yararlanırken, emekli olduktan sonra da tüm hayat boyunca emekli maaşı alınabilmektedir. Bu avantajlar nedeniyle de Türkiye’de hemen hemen tüm vatandaşlar SSK’lı olarak bir işte çalışmak istemektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SGK’ya olan yoğunluk, hizmetlerin aynı zamanda online ortama taşınmasını da sağlamıştır. Böylece internet üzerinden yapılacak işlemler sayesinde sigorta takibi yapılabilmektedir. SSK gün sorgulama hizmetleri olarak geçen ve farklı konularda bilgi alınmasını sağlayan hizmetlere, internet üzerinden erişim sağlanması ile birlikte ilgili bilgilere tüm vatandaşlar ulaşabilmektedir.

SGK tarafından sunulan SSK sorgulama hizmetleri, e devlet kapısı üzerinden kullanıma açılmış durumdadır. Bu nedenle SSK gün sorgulamayapmak isteyen tüm vatandaşların e devlet kapsı giriş yapması gerekmektedir. E devlet kapısı girişi sonrasında ise ekranda yer alan hizmetler listesi sayesinde kolay bir şekilde işlem yapılabilmekte ve sadece hizmetlerin seçilmesi ile birlikte gerekli bilgiler görüntülenebilmektedir. Bu bakımdan vatandaşlariçin SGK tarafından kolaylık sağlanmış ve yoğun bir şekilde kullanılan e devlet kapısı üzerinde hizmetler dahil edilerek, tek bir noktadan tüm hizmetlere erişim sağlanması mümkün kılınmıştır.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama hizmetler için üstelik vatandaşların herhangi bir ücret ödemesine de gerek yoktur. Bu sayede ihtiyaç duyulduğu anda kolay bir şekilde SSK gün sorgulama yapılarak güncel bilgilere erişim sağlanarak durum görüntülenebilmektedir. SSK sorgulamahizmetlerinin e devlet kapısı üzerinden sunulması, vatandaşların ek bir bilgi giriş yapmasını da gereksiz kılmakta ve üyelik bilgileri üzerinden alınan bilgiler ile birlikte kolayca sigorta durumu görüntülenebilmektedir. Bu açıdan vatandaşlara kolaylık sağlanmaktadır. E devlet kapısı aracılığı ile yapılacak olan SSKgün sorgulama hizmetlerinde e devlet kapısı üyeliğinin olması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

E Devlet Kapısı Şifre Alma

Vatandaşların yaşadığı sorunlardan olan e devlet kapısı üyeliği için yapılacak olan işlemler oldukça basittir. Tüm vatandaşlar için geçerli olan aynı prosedür, PTT’ye başvuru yapmaktır. PTT’ye vatandaşların bizzat yapacağı başvurular sonrasında e devlet kapısı giriş ekranında yer alan şifre bölümüne girilecek şifre alınacaktır. Alınan şifre ile birlikte giriş için gerekli olan bilgiler de sağlanmış olacak ve şifre ile birlikte T.C. kimlik numarasının giriş ekranında kullanılması yeterli olacaktır. Böylece istenildiği zaman sisteme erişimsağlanarakhizmetler üzerinden bilgi sağlanabilmektedir. Şifreninunutulmadığı süre boyunca ücretsiz olarak tüm hizmetlerden yararlanmak mümkündür.