Gazete Vatan Logo

SSK emekli maaşım ne kadar olacak?

Emekli maaşınızın ne kadar olacağını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu online hizmetler üzerinden öğrenebilirsiniz. Emekli aylık bilgisi sorgulamanızı nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

SSK emekli maaşım ne kadar olacak?

Günümüzün internet teknolojisi vatandaşa kamu işlemlerinde de önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor. Vatandaş artık internete mobil akıllı teknolojiler sayesinde bulunduğu her yerden erişim sağlayabiliyor ve böylelikle yakaladığı internet kolaylıkları ve avantajları nedeni ile interneti yaşamın her alanında en sık şekilde kullanıyor. İnternetin bu şekilde yaşamın her alanında ve her anında insanlar tarafından sıklıkla kullanılıyor olması ve en önemlisi de pek çok konuda önemli kolaylıklardan yararlanabiliyor olması nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde dijital sigorta hizmetleri açıldı. Sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan bu online sigorta hizmetleri arasında SSK sigortalısının emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alacağını hesaplamasını sağlayan SSK emekli maaşı hesaplama hizmeti bulunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK sigortalısı yaşlılık döneminde daha yüksek refah seviyesine sahip olabilmek, sigortalılıkları süresince sahip oldukları sosyal güvencelerden yaşlılık döneminde de yararlanmaya devam edebilmek ve SSK emekli maaşı alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeye çalışıyor. Bu süreç içerisinde SSK sigortalısı için emeklilik ile ilgili olarak merak edilen oldukça önemli pek çok konu bulunuyor ki bunlar arasında emeklilik döneminde SSK emekli aylığının ne kadar olacağı geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da SSK sigortalısının emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri bu sorunun yanıtını internet kolaylığında öğrenebilmeleri için e-hizmetleri arasında SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasına da yer veriyor.

Teknolojik imkanlar doğrultusunda bulunduğu noktadan internete erişim sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki resmi web sayfası üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisindeki SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasından sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK sigorta bilgilerine göre emeklilikte alınacak SSK emekli aylığının ne kadar olacağının hesaplanmasını sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen SSK sigortalısı hesaplamayı yapabilmek için bazı sigorta ve kimlik bilgileri giriyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu SSK emekli maaşı hesaplama uygulama üzerinde istediği bilgiler ise ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri şeklinde sıralanıyor. Bu bilgileri eksiksiz olarak giren SSK sigortalısı emekliliğinde alacağı SSK emekli maaşını ayrıntılı biçimde öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerindeki emeklilik hizmetleri sadece aktif SSK sigortalısının emeklilik hesaplamaları üzerine değildir. İnternet üzerinde SSK emeklisinin de emekliliklerine ilişkin işlemleri kolayca yapabilmeleri mümkündür.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde bulunan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Ancak internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden yararlanabilmek için SSK emeklisinin kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. SSK emeklisi , e-Devlet SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri için kimlik doğrulamalarını sisteme giriş ekranından yapabiliyor.